Citat:
În prealabil postat de Doriana
La umblarea pe pamant a lui Hristos, la faptele apostolilor, la cresinismul din primul veac.
Biserica si atat. Nu se numea nicicum pe atunci. Unii ii spuneau "calea".
Daca tot s-a votat canonul bblic, de ce nu a fost introdus in el si scrierile unor parinti din vremea aceea, daca tot aveau acuratete? Mie, personal, mi-ar fi placut sa gasesc in Biblie unel scrieri ale lui Iustin Martirul sau ale lui Dionisie Areopagitul...chiar si ale lui Iosefus Flavius, desi nu a fost crestin.
Andrusca, Apostolii au scris in canonul biblic, iar Charles Parham nu face parte din preocuparile mele; nu te mai osteni.
|
Scrierile parintilor bisericesti exista si sunt disponibile spre a fi citite.Multe dintre scrieri sunt omilii(adica talcuiri ale Sfintei Scripturi) de aia nu fac parte din Sfanta Scriptura.Iar alte relatari ale vietii sfintilor , trairi , fapte si minuni sunt consemnate si de cei care le-au trait , la fel cum se intampla si cu cei care au scris scrieri sfinte ale sfintei scripturi.Au scris din ce au trait , la ce au fost martori s.a.m.d.Sunt multe consemnari care nu fac parte din Biblie, si apostolul Ioan a zis :
Ioan 21:23 Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin.
Toate "numele" astea date Bisericii si urmasilor lui Hristos , sunt de fapt adjective care releva ba functia Bisericii si rolul ei , cat si ceea ce reprezinta discipolii lui Hristos.De aceia sunt numiti crestini , de la Christos, si cuvantul crestini inseamna urmasii(discipolii) lui Hristos si chip al lui Hristos, si ortodox si catolic releva functia bisericii de a avea dreapta marturisire(ortodoxia,ortodox) si de a fi una si singura, universala (catolica).