In calitate de medic si eu cred ca ar trebui sa se studieze educatia sexuala in scoala, dar sa se limiteze la detalii tehnice si doar atat - nu stiu cum se desfasoara in scoli in clipa de fatza. Pulsiunile sexuale fac parte din normalitatea unui fizic si psihic care sunt sub asalt hormonal in adolescenta, un medic poate sa spuna asta, insa modul fiecarui individ de a-si gestiona aceste pulsiuni - a le da curs, sau dimpotriva a le 'infrana' tine de alegerea fiecaruia iar in privinta asta un medic nu mai are nimic de spus.
Am auzit de n ori de la pacienti ca se tem ca din cauza ca nu au avut relatii sexuale au ajuns sa aiba problema x y si z, ori asta e o chestiune despre care nu se invatza nimic in facultate. Niciunde in medicina somatica nu am citit ca abstinentza voluntara poate conduce la vreo boala sau tulburare. Si, ceea ce e si mai interesant, nici in psihiatrie, unde, nu-i asa, am putea banui ca ar fi "normal" sa pushte ceva din spectrul asta. In clinica in care lucrez, sunt printre putinii (daca nu cumva singura) care pun intrebari cu privire la viata sexuala a pacientilor. Nu vreti sa stiti ce-mi aud urechile :) E foarte multa nestiinta out there si asta nu presupune ca respectivii au vreo viata virtuoasa sau ceva. De multe ori, e vorba exact de contrariu, insa nu este treaba mea sa le judec vietile si experientele din punctul de vedere al moralitatii.
Last edited by lareine; 05.12.2009 at 12:53:48.
|