View Single Post
Vechi 05.12.2009, 14:13:17
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Frumos citatul insa si foarte avansat. Pana sa ajunga omul de rand acolo, la acea trezvie, poate ar trebui intai sa scape de tot noianul de nimicuri care ii stimuleaza mintea. Ma refer la omul care traieste in lume si care este in permanenta asaltat de informatie (imagini, sunete, text, in principal). Noi ne complicam mult si inutil existenta. Peste tot este muzica (in magazine, in taxi), ceea ce mie mi se pare un afront din partea furnizorului de servicii respective, pentru ca, fara a-mi cere parerea, isi ia libertatea sa imi bage pe gat selectzia sa de sunete desi eu nu solicit asa ceva. In afara propriei locuinte e greu pentru "omul de rand" sa gaseasca un moment de liniste audio/video :)
Iar inauntru avem tendinta sa facem acelasi lucru, aproape in permanenta ascultam fie radio, fie youtube, fie tv care vrem sau nu vrem, ne influentzeaza gandurile si emotiile pana devin de nerecunoscut. Inca nu m-am lamurit daca facem chestia asta sub presiunea mediului socio-cultural in care traim sau pur si simplu am ajuns sa ne plictisim ingrozitor de noi insine, si am uitat sa avem momente de liniste si de sondare a propriei minti. Cum oi fi eu oare, cand nu trebuie sa consum toti decibelii astia si toata informatia asta care ma face nelinistit si anxios si care ma face sa caut tot soiul de trairi straine in fond de fiinta mea?
Foarte greu de aflat pentru multi dintre noi.
Deci hehe, pana ajungem sa ne supraveghem gandurile proprii, nepoluate din exterior, e foarte mult balast de aruncat peste bord.
Reply With Quote