View Single Post
Vechi 05.12.2009, 14:20:00
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaoara Vezi mesajul
evident ca e lasat la o parte. Ia de ex. scrierile lui Origen vis a vis de apocatastaza (mintuirea generala); sau teoriile lui Arius. Sau ale lui Nestorie.
Deci nici Origen nu e acceptat in totalitate de BO? Pe ce criterii sunt respinse anumite teorii ale lui? Si de unde stiti ca nu le-a gresit si pe celelalte?

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Cine anume v-a autorizat pe voi după 2 milenii de existență a Bisericii întemeiate de Hristos, să spuneți ce anume este conform și ce nu este conform cu Biblia?.
Alfabetizarea populatiei. In cele mai multe cazuri e suficient sa stii sa citesti pentru a vedea ca unele lucruri contrazic clar Biblia. Si , vazand acestea, ajungi sa te intrebi cat de sinceri si bineintentionati au fost cei ce au scris istoria crestinismului, apocrifele si cei ce se lauda ca detin monopolul mantuirii , ei si numai ei. Pastila cu "noi suntem singura biserica adevarata" e o propaganda ieftina iesita din frica de a nu pierde adeptii; asa fac multe secte.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Dacă aveți Duhul lui Dumnezeu, adică Autorul Scripturii, atunci de ce nu vă învață același lucru pe toți? De ce interpretarea Bibliei vă conduce uneori la puncte de divergență și la doctrine total opuse și asta în cadrul aceluiași cult?
Deoarece, cat timp suntem pe pamant, cunoastem in parte, iar fiecaruia i se da aratarea Duhului spre folosul celor din jur. Nu te amagi, si in cadrul cultului tau sunt divergente de opinie, dar sunt ascunse pentru a da impresia de stabilitate.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14