Citat:
În prealabil postat de mioara66
voua vi se intimpla sa aveti perioade cind nu va puteti concentra asupra rugaciunii?
|
Da, Mioara si mie mi se mai intampla. Cateodata imi zboara mintea de ma trezesc ca sunt cu trupul la rugaciune si cu gandul la ce fac maine sau la ce sa mai mananc sau cu cine trebuie sa discut si ce... :( Si reiau rugaciunea respectiva sau de unde mi-a fugit gandul. Iar daca gandul imi fuge iar, o zic inca o data. Ca pana la urma o sa fiu mai atenta, ca daca nu, risc sa stau toata noaptea la o rugaciune.
Nu merg pe principiul "acum nu pot sa ma concentrez, asa ca ma rog mai tarziu". Asta fiindca, de cele mai multe ori cred ca gandul asta vine de la diavol, ca sa nu stai la rugaciune. Si daca-l asculti, apoi nu mai gasesti in veac moment sa te poti concentra. Mai fac si altceva cateodata: o zic cu voce tare pana pot sa ma concentrez mai bine. Sau daca e ceva ce cunosc sa cant, o cant, cu riscul ca se sperie ingerii de ce iese...:D Sau poti sa te opresti si sa faci niste metanii, sau sa zici un Cuvine-se sau Psalmul 50 sau rugaciunea inimii...orice ca sa fii atenta.
Ce mi se pare important e sa ma rog ca sa ma pot ruga, fiindca pana la urma daca nu ne-ar da Domnul forta si atentie, noi nu am putea sa facem nimic. De aceea, inainte de a incepe o rugaciune e bine sa mai stai putin si sa te rogi ca sa te poti ruga. Iar in rugaciune e foarte important sa intelegi ce spui, deci sa o zici intr-un ritm care sa-ti permita sa o patrunzi. Altfel...vorbe-n vant.
Ruga cu folos. Va rog sa nu ma uitati si pe mine in rugaciunile voastre. Am niste momente mai dificile. ???
Elena