View Single Post
Vechi 05.12.2009, 19:39:31
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Fiecare isi da cu parerea aici, fie ca stie ceva sau nu.
Este trist (ca acum in...post) nu avem voie sa ne maniem), ca puteti sustine asa ceva precum postul la gravide sau lauze.
Este adevarat ca nu moare nimeni, dar o femeie care are raspundere asupra unui copil nevinovat, in pantece mai ales, dar si prin alaptat, ar trebui sa stie ceea ce spun toti medicii de pe lumea asta:

O femeie gravida sau lauza are nevoie de mult mai multe minerale si vitamine decat un om normal.

In alimentatia unei gravide nu trebuie sa lipseasca: magneziu, calciu, fier, acid folic, vitamine etc.
Toate astea se gasesc mai ales in produse lactate, carne, oua si mai putin in vegetale.
Si vegetarienii aspri trebuie sa ia preparate care sa inlocuiasca lipsa unor minerale si vitamine (exact nu stiu, mi se pare ca fier si B12).
Multe femei gravide au probleme cu dintii, le cade parul, etc.
Pruncul le mananca mult din minerale.
N-am auzit nici un preot care sa recomande acestor femei postul, dimpotriva.

Va rog deci, atentie cu sfaturile. Daca unele din voi mamicile (ca de barbati nu vreau sa vorbesc aici), se simt atat de bine si au asa un surplus de minerale si vitamine si isi asuma responsabilitatea fata de ele si pruncul lor sa posteasca, s-o faca, dar sa nu dea sfaturi altora.
Exista si gravide care isi varsa si sufletul din ele si abia mananca un mar cu ceai. Stiu de la prietenele mele. Ala post si nevointa.
Exista si altele care simt nevoia sa manance si poftesc si la ce nu mancam nici pana atunci. Numai Dumnezeu stie ce se petrece in organismul unei gravide.

Omul a fost facut de Dumnezeu "omnivor", adica sa manance de toate. Daca trebuia sa fie vegetarian, il facea ca pe vaca de ex. si ii facea alt fel de sistem digestiv.

Da, stiu aceste sfaturi pentru bolnavii de cancer si despre alte diete. Acum daca totul ni se trage numai de la alimentatie, nu stiu. Ma cam indoiesc.

In rest postitorii dintre voi or avea dreptate din punctul de vedere al credintei.
Un singur lucru as avea insa de spus.
Am auzit din Apostol undeva ca se spunea asa:
"cei care postesc sa nu judece pe cei ce nu postesc" si invers, caci fiecare dupa puterea lui.
Fiecare isi poate arata credinta in felul sau si nu inseamna ca este mai mica.
Reply With Quote