Subiect: Religie
View Single Post
Vechi 07.12.2009, 10:00:53
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Lipovenii sunt ortodocsi care tin de Biserica Ortodoxa Rusa! Lipovenii sunt ortodocsi de rit vechi, dar sunt canonici, deoarece tin de un Sfant Sinod si fac ascultare de el. Cei de rit vechi de la noi NU SUNT CANONICI! Deoarece nu tin de Sfantul Sinod al Bisericii ortodoxe Romane si nu tin nici de alta Biserica Autocefala si/sau Autonoma!
Lipovenii din cate stiu eu nu tin de Biserica Ortodoxa rusa, ci sunt o schisma din aceasdta biserica, provin din schisma rascolnicilor, din sec. al 17lea, cand s-a produs o cearta din cauza reformelor patriarhului Nifon. Cei care sunt in Romania au preotie, au sfinte taine, dar sunt in schisma cu Biserica Ortodxa penru ca au tinut la niste traditii si obiceiuri pe care aceasta le-a reformat la un moment dat. (crucea cu doua degete, si altele) Cum erau foarte persecutati in Rusia, unii au ajuns in Romania, unde au fost lasati in voia lor.

A intra intr-o biserica schismatica fiind ortodox nu inseamna a accepta ce cred ei si a intra in comuniune cu ei, Darkanian. Si eu am intrat, la 2 Mai, intr-o biserica lipoveneasca, a fost interesant de vazut, toti aveau costume nationale rusesti.

Last edited by Fani71; 07.12.2009 at 11:49:42.
Reply With Quote