La Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti, corul canta ingereste! Cred ca ieri a fost prima data cand am mers acolo la Liturghie. Splendid. Au si voce extraordinara, si multa evlavie. E si acustica buna. Cu toate acestea, si credinciosii acompaniaza in surdina corul, fiecare se roaga si ii aduce slava lui Dumnezeu.

La urma urmei, pentru asta venim, sa ne rugam, nu doar sa ascultam corul (sa nu va inchipuiti ca oi fi vreun cantaret care deranjeaza. stiu ca nu am voce, repet in soapta sau in sinea mea ce se canta). Evident, pentru un critic din afara, polifonia din timpul rugaciunii Tatal nostru ar fi extrem de deranjanta, insa fiecare se roaga cu toata inima. Unde mai pui ca pe la inceputul Tatalui nostru, ieri a rasunat in toata biserica o voce ascutita: "Faaaaceti-mi looc sa iau agheazma! Faceti-mi, domne, loc! N-am mai vazut asa ceva!" "nu auzi, doamna, ce se canta acum la slujba?" "N-aud! eu vreau agheazma!" Si a reusit, intr-un sfarsit, sa ia agheazma. Morala: fiecare gaseste in biserica ce cauta.