Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios
Marcu 2,17: Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepți ci pe păcătoși la pocăință.
Asa ca si ei, preotii patimasi (cei care sunt) de sunt bolnavi merg la Doctor! Dar si bolnavi de sunt stiu sa dea tratament ca ei sunt DOCTAORI pt cei bolanvi! Prin ei lucreaza Duhul Sfant! Contesti lucrarea Duhului Sfant???
Eu CRED in lucrarea Sa chiar si in preotii pacatosi! Eu ma smeresc si ma spovedesc la cel curvar sau betiv si pt smerenia mea Dumnezeu il va schimba, il va face sa se indrepte! NU stii tu cum lucreaza Duhul Sfant! Si pe strada de opresti un necunoscut si ai nevoie de un raspuns la un necaz/suparare si ceri ajutorul Duhului Sfant, acel necunoscut va fi luminat de El si iti va da un sfat BUN!
Dumnezeu lucreaza mai ales in cei pacatosi, ca numai El poate face din mort viu, si din pacatos face sfant! Avem mii de exemple atat in Sf.Scriptura iar Patericele si Vietile Sfintilor sunt pline!
Sf.Serafim era CINEVA, sora draga, CINEVA MARE! Iar in viata Duhovniceasca e o „joaca” a lui Dumnezeu care numai El o are cu cel sfant! El apare si dispare ca el sa Il caute mai intens! Sper sa intelegi aceasta tainica lucrare a Duhului Sfant citind cartea Vedere Duhovniceasca (descarca de aici: http://www.scribd.com/doc/32662/Vedere-duhovniceasca)! Sau citind pe Sf.Siluan Athonitul sau Patericul Athonit!
Numai asa vei vedea cum Duhul Sfant lumineaza pe cei pacatosi si ii cheama la El si ii umple de Harul Sau!
Daca numai Sfintii ar avea pe Duhul Sfant, ce rol mai au sfintele TAINE care sunt pt crestinii pacatosi si chiar pt preotii savarsitori??? Prin ele ni se impartaseste in mod real Duhul Sfant! Dar si prin Sf.Liturghie cand ne impartasim in mod direct de Hristos!
Dumnezeu nu s-a pogorat pentru sfinti! (citatul de mai sus)
Preotii au si ei pacatele lor de care raspund, chiar de sunt curvari (desi Biserica ii cateriseste pe ei) Duhul Sfant NU ISI INCETEAZA LUCRAREA NICIODATA!!!
In viata asta pamanteasca nu se ajunge la sfintenie cu una cu doua! NUmai Dumnezeu poate face asta! Dar Eu CRED in lucrarea DUHULUI SFANT IN ORICE OM!!!!
|
Te rog sa imi aduci dovezi la afirmatiile tale, mi se pare foarte gresit ceea ce spui sau poate nu inteleg eu prea bine. Dupa parerea mea Duhul Sfant sfinteste pe om, iar omul nu-L poate recunoaste pe Iisus ca Mantuitor decat in Duhul Sfant (Corinteni 12:3), deci nu toti cei care zic cu buzele ca Iisus e Domn si Dumnezeu, au pe Duhul Sfant in ei...
Spui ca nu conteaza cat de pacatos e omul si ca Dumnezeu tot lucreaza, aminteste-ti doara de acel calugar care in timpul spovedaniei a facut avansuri sexuale unei ziariste 'sub acoperire', sa ma ierte Dumnezeu, dar ce fel de 'lucrare tainica' se mai savarsea si prin omuletul acela?
Apoi spui ca prin Sfintele Taine, credinciosii se impartasesc in mod real de Duhul Sfant. Bine ai zis, CREDINCIOSII!! Stii ce inseamna a fi credincios, asta in adevaratul sens al cuvantului? Asa cum dracii fug de omul care se face locas al Duhului Sfant, asa si Duhul Sfant fuge de omul care se face locas al dracilor!
E frumos ceea ce zici tu, dar... nu stiu cat de adevarat.