Īn prealabil postat de OmuBun
Victor, se pare ca ne-ai miscat pe toti cu povestea ta. Din pacate problemele tale sunt destul de mari, iar cea mai mare este alcoolul. Sper din suflet sa realizezi pericolul si sa te poti stapani. Altfel, crede-ma, esti un om iremediabil pierdut. Am avut prieteni care... nu mai sunt!! Deosebit de inteligenti si sufletisti! Ai mare grija!!
In ce priveste solutia, ma bucur ca ai gasit mare intelegere din partea celor de pe-aici, dar in mod deosebit apreciez foarte mult pe elizabeta pentru tot ce face si intentionaeaza sa mai faca. Nu intalnesti la tot pasul oameni ca ea! Ti-as mai sugera inca ceva, ce te-ajuta in orice-mprejurare mai grea. Eu cel putin am avut TOT ajutorul la mare nevoie: si cand am fost la mai putin de un pas de moarte, si cand nu aveam casa, si cand eram departe de tara, iar unul dintre copii parea sa "ne paraseasca": "Paraclisul Maicii Domnului". Pentru asta ai nevoie de vointa dar si conditii. Nu stiu unde locuiesti si imi inchipui ca daca locuiesti in vreun camin cu mai multi in camera, nu prea iti este la indemana sa faci ceea ce iti propui. Ideea este sa te spovedesti, sa-ti accepti si sa-ti recunosti pacatele si slabiciunile si sa faci o intelegere cu tine insuti si cu Dumnezeu ca o sa te stapanesti. Apoi, cu toata vointa de care esti capabil, aprinde o lumanare in fiecare seara la dupa 23.30, si citeste Paraclisul in fata icoanei Sfintei Fecioare, timp de 40 de nopti. Sa nu te astepti la minuni in primele zile sau saptamani. Dimpotriva, o sa ai tot felul de sicane, tentatii sau oboseala exagerata, neincredere, dezamagire, etc. Dar sa nu cedezi sub nici o forma. Cand o sa te apropii de finalul celor 40 de nopti (de subliniat ca in timpul asta se mai roaga si altii pentru tine prin manastiri) o sa fii uluit de ce vei avea parte. Ai toata viata inainte, iar de asta depinde soarta ta. Din experienta iti spun ca Sfanta Fecioara, NICIODATA n-a dezamagit pe nimeni, iar tu se pare ca ai un "aluat" bun!... Daca vei indrazni sa incepi si mai ales daca vei si duce pana la capat aceste rugaciuni, o sa vezi ca in viata o sa mai fii si altadata tentat sa repeti "experimentul". Ceea ce la om este cu neputinta, este cu putinta la Dumnezeu. Indrazneste si te vei convinge. Eu, daca traiesc acum, daca am o familie cu totul deosebita, daca am o casa, pe toate le datorez bunatatii Maicii Domnului care s-a milostivit sa ma asculte si sa-mi fie mijlocitoare. Si careia ii multumesc din suflet in fiecare seara.
Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa-ti dea rabdare, tarie in credinta si gandul cel bun!
|