Nu vreau sa iti analizez fiecare vorba, dar imi dau seama ca fratia ta nu stii ce este TAINA HIROTONIEI si nici LUCRAREA SF.DUH IN SFINTELE TAINE! Nu stii ca Duhul Sfant se primeste prin aceasta??? Fratia ta se pare ca nu citesti indeajuns cartile duhovnicesti, sau cele de Teologie! ti-am recomandat ce carti sa citesti... e deajuns incat sa iti dai seama de ele, iar daca ai mai trecut si prin Dogmatica sau Filocalie poti sa intelegi!
Un lucru gresit este ca spui „dupa parerea mea” nu spui ca din credinta mea! Parerea personala nu este acelasi lucru cu Dogma Bisericii si nici cu CREDINTA macar! Ceea ce ti-am spus este ca am trait aceste clipe cu un preot si am vazut cum lucreaza Duhul Sfant cu un astfel de preot! Si nu numai acest preot, ci din MILA Domnului cu Binecuvantarea Sa, CREDINTA TARE in lucrarea Duhului Sfant m-a dus sa cunosc ceea ce iti spun! Dumnezeu lucreaza mult mai special decat ne asteptam fiecare si ne grabim sa judecam fara DREPT! Mila voiesc iar nu jertfa!
”aminteste-ti doara de acel calugar care in timpul spovedaniei a facut avansuri sexuale unei ziariste 'sub acoperire', sa ma ierte Dumnezeu, dar ce fel de 'lucrare tainica' se mai savarsea si prin omuletul acela?”
Cum am spus, te grabesti si judeci! Ce treaba ai fratia ta cu el??? Nu dai tu raspuns pt el, nu stii pocainta lui! Tu il judeci si prin judecata ta ii iei pacatul si te faci vinovat inaintea Domnului si pe el il iarta! Ca nu il mai judeca Hristos ca l-ai judecat tu deja si pe el il mantuieste!
Ea nu s-a dus cu duh de pocainta si smerenie ci ca sa il ispiteasca si a primit ceea ce a vrut! Daca se ducea cu smerenie si duh de pocainta, intervenea Harul Duhului Sfant si il oprea pe acel parinte de la „avansuri”! Dar asa? Ea nu a fost sincera cu ea insasi! S-a dus cu duh demonic sa il ispiteasca! Nu stii fratia ta cum parintele printr-o „nebunie” de fata lumii isi ascunde adevarata fata pe care numai Hristos o stie! Sau poate nu stii de nebunii lui Hristos...!!!??? Ca nu crezi fratia ta ceva, nu e vina mea! Fiecare e liber sa creada ce vrea! Fiecare da raspuns de ce este el si de ce face el!
...poate stiu si eu ce inseamna sa fii CREDINCIOS... poate sunt si eu ortodox, si poate am si studiat (seminar si facultate) pe langa faptul ca am crezut credinta ortodoxa inca din copilarie... si poate am si citit sute de carti... nu stiu!!!dar CRED CU TARIE CA DUHUL SFANT LUCREAZA IN FAPTURA CUVANTATOARE fie ea cat de rea!
Asa e, Duhul Sfant nu sta in locul in care se face pacatul si mai stim ca nici betivii nici curvarii ... nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu! Iarta-ma pt simpla mea credinta in care cred ca tot omul are SANSA SCHIMBARII SI PE TOT OMUL CE VA VENI LA HRISTOS NU VA FI DAT AFARA DE HRISTOS!!! Si cred ca Fiecare om fie el de pacatos are SANSA MANTUIRII!!! si ca Duhul Sfant il va lumina si va lucra sa vina la lumina si la cunostinta adevarului! AMIN!!! Asa sa ne mantuim, intru IUBIRE si IERTARE!!! sa fim asemenea lui Hristos!!!
|