View Single Post
Vechi 07.12.2009, 20:12:25
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de dreamhappy Vezi mesajul
Buna ... Ma aflu intr-o situatie foarte delicata si chiar nu mai stiu cui sa-i cer ajutorul .... Deci .... eu sunt jumatate crestina jumatate musulmanca ( sa spun asa ) dar tind mai mult spre religia ortodoxa pt ca o consider religia cea dreapta . Respect religia musulmana pentru ca este religia tatalui meu si chiar sunt de acord cu unele invataturi si reguli . In fine nu despre asta este vorba dar as vrea sa stiti mai multe ca sa puteti sa va dati seama despre ce este vorba . Eu sunt intr-o relatie cu un baiat crestin , ne iubim enorm si ne dorim un viitor impreuna dar exista o mare problema : nu stiu cat o sa fie tatal meu de acord si daca o sa mai vrea sa aiba de a face cu mine daca m-as casatori cu acest baiat. Nu as vrea sa imi ranesc tatal , as vrea sa ma inteleaga ,pt ca eu oricum nu vreau sa am de a face cu baieti musulmani ........... NU COMENTEZ . Doar mama stie de relatia noastra iar lui tata mi-e frica sa ii spun .... am cerut sfatul prietenelor dar degeaba ... nu au cum sa ma ajute .. nu ma inteleg deloc. .... iar cand am cerut parerea unei prietene musulmance aceasta nu a mai vorbit cu mine DELOC...
Va rog ajutati-ma .Orice sfat e bine venit
Ma intorc la intrebarea initiala: Daca este interzisa casatoria intre o musulmanca si un crestin? Conform Scripturii este interzisa. Chiar daca pare a fi mai mult un sfat. In dreptul Coranului , de asemenea. Totusi tu nu esti musulmanca odata ce nu crezi in valorile Islamului pana la moarte si presupun ca nici prietenul tau nu este crestin, doar daca este pregatit sa-si dea viata pentru aceste valori. Problema voastra este mai degraba culturala, comunitara si de familie. Ori daca va hotarati sa studiati Cui slujiti?, ve-ti putea ajunge amandoi la o hotarare ce nu va putea sta nici in fata culturii, nici in fata comunitatii sociale in mijlocul careia traiti si nici in fata familiei (cea din urma este problema cea mai grea de suportat). Citeam cateva zile in urma ca noi ca si credinciosi, de multe ori suntem nu suntem de fapt credinciosi ci mai degraba adepti culturali. Ne simtim pur si simplu bine sa dam bine cu cei din jurul nostru. O convingere interioara data de Duhul lui Dumnezeu va merge pana la moarte, la fel ca Apostolii Sfinti care in majoritate au fost martiri. Iar convingerii interioare intarite de Duhul lui Dumnezeu, nu-i poate sta nimeni impotriva.
Sfatul meu este ca inainte sa continuati relatia (implicit sa o stricati cu tatal tau), vedeti daca se merita. Esti la o varsta aproape de coacere (ca fata) din pdv al pregatirii pentru casatorie (eu personal nu vad bine umblatul din floare in floare ci o prietenie - intimitate emotionala, fizica si spirituala - care are ca tinta casatoria - deci binedefinita). Multe prietenii daca nu au bazele pe care le-am enuntat mai sus se pot destrama usor. Apoi daca te casatoresti si lucrurile nu sunt clare in ceea ce priveste religia voastra - o sa va treziti ca trageti unul hais si unul cea - adica jug nepotrivit. Problema in casatorie nu e cea mai mare cand ai aflat ca sotul te-a inselat candva cu o alta ci cand zi de zi experimentezi frustrare, lipsa de respect, lipsa de comunicare, diferenta de mentalitati, etc. Copiii vostrii vor trece prin aceeasi criza prin care treci si tu astazi, cine stie cu ce consecinte?!? Miza este mult mai mare in concluzie.
Tatal tau are convingeri ferme. Cred ca datorita culturii, societatii in mijl careia traieste si a familiei, mult unite in Islam. Dar convingerile intelectuale si spirituale cred ca ii lipsesc. Cauta sa i-o iei inainte si sa dovedesti astfel de convingeri (spirituale si intelectuale - doctrina) atat tu cat si prietenul tau. Este spre binele tau vesnic, al prietenului tau dar si pentru intreaga ta familie. Doar prin Hristos putem fi salvati si avea viata vesnica. Vrei sa fii cu toti ai tai in cer?