View Single Post
Vechi 07.12.2009, 20:55:04
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Niciunul dintre sfinți, profeți etc. nu se duce la moarte în rai, toți merg la groapă. Până și vrăjitoarea spiritistă din Endor știa că Samuel se dusese în pământ.
trupul se duce acolo,dar sufletul,in rai sau in iad.Samuel era in pamant,pt ca il prigonise pe David,normal ca n-a ajuns in rai,cum nici David,care era un mare pacatos.In al doilea rand,aceea fiind vrajitoare,lucra cu altcineva,deci nu era Samuel,de fapt,ci o aratare amagitoare.De aceea venea de jos.

Citat:
Nu știu dacă altcineva a observat valoarea prefigurativă a personalității lui Elisei, dar înțelegerea mea este că Elisei este un tip al lui Christos.
am observat asemanarea dintre minunea transformarii apei.Dar asta nu inseamna ca Elisei nu a existat,ci Dumnezeu a dat o profetie,cum a facut si prin Iona.

Citat:
Minunea făcută de oasele lui Elisei este răspunsul lui Dumnezeu la atitudinea batjocoritoare a contemporanilor. Nu este nici o urmă de cult acolo. Totul se petrece în grabă, intervine panica generată de invadatori, mortul s-a atins de oasele lui Elisei din întâmplare, miracolul nu se datorează credinței nimănui, fiindcă niciunul din cei prezenți nu se așteptaseră la așa-ceva
si crezi ca exista Sfinte Moaste din credinta noastra?exista pt ca Dumnezeu le face asa.Crezi ca ortodocsii stiu dinainte ca un sfant va avea Sfinte Moaste si atrag asta,prin autosugestie?
Si minunile Sf Moaste sunt facute din acelasi motiv.Acei sfinti,in general,au fost prigoniti,batjocoriti de oameni.

Citat:
dacă puterea de viață ar fi fost în (meritu)oasele bunului profet
nu.Noi credem ca exista Sfinte Moaste din meritul lui Dumnezeu,drept rasplata pt viata curata a sfintilor.Nu am spus ca e meritul sfantului.El e rasplatit,dar Cel Care da sfintenie oaselor e Dumnezeu.

Citat:
Mt 23:27 „Vai de voi, cărturari și farisei ipocriți! Sunteți ca mormintele văruite, care, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morților și de toată spurcăciunea.” (cf. Lv 22:4)
Da,aici era o comparatie cu oasele mortilor normali,nu a sfintilor,caci tot in Biblie sta scris "corpul e camara Duhului Sfant".Sau ca se atingeau de hainele lui Pavel ca sa se insanatoseasca;dupa voi,asta ar fi tot idolatrie.

Citat:
Profetul Hagai arată că prin atingerea de un mort (fără distincție), nu te contaminezi de sfințenia sau de păcătoșia lui, ci devii necurat.
"Ceea ce Dumnezeu a sfintit,sa nu numesti spurcat".

Daca ai avut legatura cu m. cuiva,nu tii minte sa fi visat persoana fara pantofi sau slaba?