View Single Post
Vechi 07.12.2009, 22:05:26
elena1971 elena1971 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.09.2009
Implicit

Citind titlul topicului ,mi-am amintit de o intamplare din copilaria mea.Un bun prieten a murit la 18 ani intr-un tragic accident de tren.In ziua in care a fost inmormantat au fost aduse din biserica pe o tava cununiile care se folosesc la taina cununiei,acestea au fost duse de o fecioara pe brate pe tot parcursul procesiuni pana la biserica.Sincer nu imi amintesc daca preotul a slujit si din taina cununiei(desi nu cred) dar imi amintesc de cele spuse de femeile care stiau oarecum ce reprezinta acest lucru si anume ca cel care moare tanar necasatorit ,fie fata fie baiat ,inainte de a ajunge in biserica si de a fi savarsita slujba de inmormantare,sa fie considerat ginere sau mireasa,dupa caz ,si sa fie condus pe ultimul drum ca si cum ar merge la cununia lui.Probabil de aici aceste obiceiuri,dar eu nu cred ca acest ritual implica in vreun fel pe cel ce poarta acele cununii pe brate si nici nu cred ca se regaseste in dogmele bisericesti.Cred mai degraba ca tine mai mult de credinta populara .Tot ce pot sa va spun este ca in povestea anterioara ,fata care a purtat acele cununii este acum casatorita si din cate stiu are o familie frumoasa.
Reply With Quote