View Single Post
Vechi 08.12.2009, 10:52:47
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit Multumesc tuturor pt.sarguinta lor de a-mi da un raspuns

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
As vrea sa mai adaug ceva la unele aspecte ale acestei intrebari.

Cred ca o abordare de gen 'pedeapsa', 'plata', si 'pana la a cata generatie' si 'ce trebuie sa facem exact' ca sa nu se mai transmita este de fapt o mostenire a unor ritualuri pagane de schimb cu zeii: anumite actiuni provoaca mania zeilor, trebuie sa ii imblanzim cu altele, si atunci problema se rezolva (sacrificii, etc).

Suntem sclavii unor astfel de idei pana ne dam seama ca suntem fii ai lui Dumnezeu prin botez si ca El ne-a dat puterea de a ne invinge pacatele, si ca prin botez ni s-a dat si puterea de a invinge urmele pacatului stramosesc. In Hristos suntem deja morti si inviati. Relatia cu Dumnezeu nu este una de schimb, de tip negustoresc, contabil, nu este una de pedeapsa, nu este una de forta, ci este una de dragoste intre Tata si fii.

Faptul ca o transmitere exista, o transmitere a slabiciunilor si suferintelor, nu inseamna ca trebuie sa le interpretam in acest fel pagan.

Fanny dupa cum s-a vazut eu nu am postat nici o parere espre subiect...pt.ca unele indoilei, sau ma rog le aveam la un moment dat, dar, am deschis acest topic - am pus aceasta intrebare asa cum circula ea la scara larga lus intrebarea din final gandindu-ma ca cei vizati ar putea avea nevoie de o penitenta speciala...in vederea mantuirii. Multumesc pt.efortul tau de a te implica in subiect.
Reply With Quote