159. Favoritul liderilor pucioși a câștigat alegerile “la mustață”
159. Favoritul liderilor pucioși a câștigat alegerile “la mustață”
Liderii pucioși cei plângăcioși au în sfârșit de ce să se bucure: favoritul lor a câștigat la limită, chinuit, “tras de păr”, cu mai puțin de un procent în fața lui Mircea Geoană, dar a câștigat. Până în ultima clipă însă, pucioșii au transpirat abundent alături de simpatizanții lui Băsescu, așteptând să se producă minunea. Incertitudinea lor o dovedește ultima “epistolă” fabricată de ei cu ocazia praznicului Intrării Maicii Domnului în biserică (pe stil vechi). Aici se vede clar că ei nu erau în stare să-l “proorocească” pe câștigător, dar sperau totuși în miracolul reinvestirii lui Băsescu ca președinte al țării. Din acest motiv, liderii pucioși au înscenat un angajament colectiv la rugăciune pentru supușii lor, în care însuși Domnul Iisus Hristos se amestecă și-L roagă și-L imploră pe Tatăl ceresc ca să dea El gândul cel bun alegătorilor români, ca nu cumva să voteze ei la întâmplare, ci să voteze cu cap, și așa să-l scoată pe Băsescu câștigător în alegeri:
Sunt Domnul Iisus Hristos, [...] Sunt cu zi de sărbătoare pentru mama Mea Fecioara [...] o, mama Mea Fecioară, să ridicăm la Tatăl mâinile în ziua de serbare a prunciei tale [...] O, hai să stăm cu mâinile ridicate spre Tatăl pentru țara Mea de venire azi pe pământ cuvânt, țara română, dată Mie de Tatăl la nașterea Mea din trupul tău cel fecioresc, mamă! Se trage la sorți pentru cârmuitorul de peste ea pe mai departe acum, mamă. Să dăm neamului român duhul prevederii, duhul cel bun, cel de la Noi, pentru ca să înțeleagă cu El ca Noi, căci soarta lui e scumpă înaintea Mea, fiindcă sunt Eu pe vatra lui cuvânt, o, mamă a Mea! (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu DelaPucioasa din 4 decembrie 2009)
Expresia de mai sus “se trage la sorți (cârmuitorul)” este cel puțin ciudată în acest context, deoarece în semnificația ei ascunsă ea seamănă mai degrabă cu “se trage la sfori”. Biblia vorbește și ea despre o tragere la sorți, atunci când a fost ales al treisprezecelea apostol (Matia) în locul lăsat vacant de Iuda Iscariotul, dar ne dă de înțeles că tragerea la sorți a fost doar o expresie văzută a voinței lui Dumnezeu, comunicată oamenilor. Deci, pentru că oamenii au cerut, Dumnezeu le-a spus (indirect, prin rezultatul văzut al tragerii la sorți) :să faceți așa cum vă arăt Eu. Apostolii au fost simpli executanți ai voii lui Dumnezeu, doar pentru că așa au vrut ei să fie. Or, acum nimeni nu i-a cerut lui Dumnezeu să se amestece în luptele electorale din Carpați. Dimpotrivă, acest “Cuvânt Pucios” ne sugerează cu totul altceva: că românii au, într-adevăr, voința lor (aparent) liberă, că oamenii fac sorții, dar concomitent “Dumnezeu” se amestecă și El în campanie pentru a le distorsiona voința așa-zis “liberă”. “Dumnezeul Pucioasei” se căznește deci să îndrepte acești sorți spre o direcție favorabilă unor grupuri de interese. El trage sforile, iar neamul român “trage la sorți”, și ca să știe cum să tragă, el trebuie consiliat prin “mesaje cerești” convingătoare (spre binele lui, desigur!). Vedem din acest ultim “mesaj ceresc” că nu doar hazardul(sorții) lucrează, ci și Dumnezeu-Fiul se roagă la Dumnezeu-Tatăl ca să-l influențeze. Atunci, ce fel de hazard, ce fel de “sorți” sunt aceștia? La ce bun au mai fost mobilizați adepții pucioși ca să facă manifeste pro-Băsescu, să le tragă la xerox și apoi să le pună în cutiile poștale din scările blocurilor? Ca și în basmele mitologiei grecești, aceste două “persoane cerești” se amestecă în măruntele dispute omenești de pe pământ ca să se lupte cu “sorții” lor și să-i schimbe. Niște “sorți” care ar trebui să fie impersonali, dar sunt considerați de pucioși ca fiind potențial ostili voinței public exprimate de către liderii lor : “noi vrem neapărat Băsescu președinte!”
Pucioșii continuă comedia introducând-o apoi în scenă pe “Maica Domnului”, într-un rol înduioșător: ea Îl împinge din spate pe “Fiul” ei ca să fie activ în lupta electorală dintre Mircea și Traian. O luptă în care “este greu de lucrat” cu neamul român pentru că el e cam prostănac, deoarece și-a uitat obârșia și neamul (adică, tot neamul dintr-un Traian se trage... și ar mai trebui să se tragă încă...fiindcă așa se trag ițele...):
– O, hai, Fiule, hai! Cuvântul Tău m-a făcut rugătoare și ocrotitoare acestui neam, care abia, abia dă să-și cunoască obârșia și s-o creadă apoi. O, dulce este taina acestui pământ și a neamului de pe el! O porți în mâini, Fiule scump, și dai s-o așezi peste el înaintea neamurilor de pe pământ și lucrezi cu grijă, căci cu omul este greu de lucrat, Cuvinte Doamne. Greu de tot [...] Fiule al meu! (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu DelaPucioasa din 4 decembrie 2009)
Cei ce sunt de altă părere în ceea ce privește intențiile la vot, să nu se aștepte la nimic bun. Cei ce nu-i ascultă pe liderii pucioși care au hotărât că Băsescu va trebui să-și recâștige locul de Cârmaci (președinte), să ia aminte. Vor fi blestemați cu vai-uri,ca niște împotrivitori și ca niște răzvătiți:
Cei ce se răzvrătesc, să nu se înalțe întru sine, să nu se înalțe! [...] Stăm cu mâinile ridicate cu rugăciune spre Tatăl, Noi și poporul Tău cel din români, Doamne Cuvinte, și așteptăm de la Tatăl ajutorul Său în vreme de mare răzvrătire pentru câștigarea locului la cârma corăbiei Tale de azi, țara română, țara strălucirii, după numele ei cel din Scripturile proorocului Daniel. [...]Vai celor ce dau să hulească, să disprețuiască sau să ponegrească pe cei ce stau înaintea cuvântului Meu când el vine pe pământ și trimite după orânduiala Mea acolo unde el trebuie să lucreze! (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu DelaPucioasa din 4 decembrie 2009)
Deși se pretinde că soarta poporului e pecetluită, fiind în mâinile Tatălui ceresc, cei ce votează din neamul român vor trebui să voteze în așa fel ca această soartă să se mai și împlinească, așa cum s-a dorit să fie ea, cu biruință pentru bădica Traian, cârmaci de catamaran:
O, roagă-te Tatălui, popor credincios al cuvântului Fiului meu Iisus Hristos, și roagă-te cu Fiul Său și cu mine, mama Fecioară a Fiului Tatălui Savaot, căci neamul român trebuie să stea acum sub puterea Duhului Sfânt ca să-l călăuzească El spre voia Tatălui Savaot pentru soarta lui pe mai departe călăuzită de Tatăl. [...] căci pacea Noastră este plină de grijă și de veghe pentru biruința cea bună a acestui neam, așezat acum să cântărească sorți pentru cârmuitorul pe mai departe pentru el. Amin. (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu DelaPucioasa din 4 decembrie 2009)
În mod limpede, la data de 4 decembrie rezultatul alegerilor e încă imprevizibil. Spre final, liderii pucioși promit că vor reveni cu un nou “cuvânt din cer”, îndată după ziua alegerilor. Motivul este subînțeles: Dacă a ieșit Băse’ victorios, “cuvântul” va fi de felicitări la adresa Cârmaciului, dar și de mulțumiri și lingușiri la adresa masei electorale de manevră din sânul obștei pucioase, care l-a ales; dacă Băselu’ pierde, va fi o amarnică mustrare și alte vai-uri binemeritate la adresa acestui neam de prostănaci care și-au ales soarta și cârmaciul după capul lor:
Las pacea Duhului Meu peste duhul neamului român, care are acum nevoie de Duhul Meu, de înțelepciunea cea de sus pentru soarta lui, iar după ce va trece ziua de sorți, Eu, Domnul voi grăi românilor și voi sta cu ei la masă de cuvânt. Amin. (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu DelaPucioasa din 4 decembrie 2009)
A trecut ziua de sorți, a trecut și a doua zi, și încă o zi, și... nimic. Promisiunea “după ce va trece ziua de sorți” a rămas vorbă-n vânt. Cuvântul promis întârzie să apară. De ce întârzie?
Iată de ce.
Pasă-mi-te, Mircea Geoană n-a știut să piardă cu demnitate și a contestat rezultatul alegerilor, deși ratase jețul prezidențial în mod cât se poate de limpede. Acum, liderii pucioși trebuie musai să aștepte rezultatul contestației, ca să se poată și și ei să-l știe, și să vadă apoi ce fel de “cuvânt” trebuie să fabrice, în funcție de rezultatul final. Dacă deștepții ăia de la Curtea Constituțională se pronunță cumva în favoarea repetării alegerilor? Atunci chiar că totul va fi dat peste cap! De s-ar mișca mai repede și să dea decizia aia odată! Cu cât întârzie ei mai mult să lămurească lucrurile, cu atât atotștiutorii și înaintecunoscătorii și clarvăzătorii “prooroci” pucioși sunt demascați că nici n-au avut habar de cine va fi până la urmă Cârmaciul.
|