Citat:
În prealabil postat de Doriana
E stiut faptul ca profetii nu au disparut, mai exista si astazi . Si pot demonstra asta cu Biblia. Daca ne uitam in vechime, de cate ori aparea un profet arata starea jalnica in care era poporul lui Dumnezeu [ popor ales si cu mare traditie, foarte mandri de ei ] si sfarsea de obicei prin a fi omorat cu pietre sau taiat in doua cu fierastraul, dupa gusturi. Dar el fusese trimis de Dumnezeu.
Cam asa se intampla si cu biserica traditionala. Au fost vremuri tulburi si fara descoperire in intunecatul ev mediu. Acum, cand Dumnezeu trimite prooroci si apostoli si evanghelisti, ca sa arate bisericii ca s-a indepartat de Dumnezeu, au aceeasi soarta ca si in vechime . Numai ca acum nu mai sunt omorati cu pietre, ca e democratie, ci sunt dispretuiti si huliti. Baza increderii bisericii : aceeasi traditie si istorie si "alegere" din partea lui Dumnezeu, care a ucis atati profeti si in vechime.
Nu zic ca fiecare fondator e profet, si ca fiecare profet a spus tot ce a spus ca mesaj din partea Domnului. Spun ca, macar, ar trebui totusi sa ne oprim putin si sa meditam. 
|
Biserica Ortodoxa ti se pare ca nu e hulita cumva, pentru ca mie mi se pare foarte hulita si lovita din multe directii...de altfel ca si BC. Eu insa de celelalte confesiuni nu aud nimic absolut, nici la TV, nici in presa...sunt lasati in pace de nu se vad si isi fac treaba cum vor si in muulta armonie...dar de hulit nicidecum. BO nu a fost de acord cu ereziile si a luptat inca din primele secole constant...dar asta e altceva!
Prin ce anume este denominatiunea penticostala hulita de exemplu, sau sectele in general???....ele practic nu sunt luate in considerare de fapt si in momentul in care se loveste din directia lor in BO mi se pare normal sa vi se arate punctul de plecare si sa se faca referire la profetul fondator si la profetiile primite, daruri si interpretarea personala a Bibliei..dar atat!
Crestinismul a fost hulit intr-adevar, dar nu a pentru ca nu ar fi fost luat in considerare, ci pentru ca intr-adevar reliefa decadenta societatii de atunci care refuza sa primeasca Cuvantul lui Dumnezeu, era o discrepanta enorma....insa lumea a primit in general Cuvantul lui Dumnezeu cu multa caldura sufleteasca! Parte din evrei s-au increstinat pe loc si au crezut in Mantuitorul la fel ca si parte din romani...iar restul istoriei Crestinismului banuiesc ca o cunosti!
O data cu Edictul de Milano au incetat persecutiile si Crestinismul a primit libertate...deci din acel punct numai ereziile au fost identificate si taxate dur, pentru ca au incercat constant sa stirbeasca Cuvantul lui Dumnezeu, prin interpretari personale si izolate!
Da, si eu cred ca nu au cum si nu pot fi toti profetii care pretind ca sunt profeti si adevarati, pentru ca exista indicii care trimit la concluzia ca s-a produs prea multa dezbinare din cauza precedentului creat constant...si nu as zice ca datorita mesajelor si profetiilor de la Dumnezeu, ci din eroare umana si dorinta de putere, de evidentiere si de scindare a Bisericii!