View Single Post
Vechi 08.12.2009, 17:49:47
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Diferenta este ca la noi se vorbeste linistit, chiar daca unii au un timbru mult ridicat, nu se cade pe jos sau se fac crize de acelea. Deci o rugaciune normala, dar spusa in alta limba. Daca cineva face asa ceva la noi in biserica, se strang prezbiterii si cei cu darul scoaterii demonilor si se roaga pentru el.
Ihm, am inteles....ti-am zis nu am vazut niciodata asa ceva decat in acele multe inregistrari de pe youtube, asa ca...!
Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Cat de parere negativa ar avea de noi, un preot care isi conduce turma catre Hristos nu ar trebui sa-i indemne la violenta. Or veni unii la pocaiti pentru ca dau ajutoare, dar , iti spun ca unul care stie, multi vin pentru ca gasesc dragoste crestineasca, mila, ajutor, curatie. Pe noi ne invata sa nu judecam pe nimeni [ nu zic ca eu am reusit ], sa nu uram, sa ajutam, sa nu barfim sau catalogam, sa nu numim "prosti" pe altii, sa iertam, sa fugim de pacat, sa ne rugam pentru dusmanii nostri. Si, spunandu-ti-se asta atat de des, ajungi sa pricepi pana la urma. De aceea vin multi la pocaiti: pentru ca incercam sa ne purtam cu ei cum I-ar place lui Hristos sa ne purtam. Pe putini ii intereseaza istoria, dar caracterul crestin e preferat de multi.
Cred ca toti crestinii stiu ca ar trebui sa fie asa, nu cred ca e responsabilitatea preotului sa iti aminteasca la slujba neaparat ca asa trebuie sa fim...toti stim, cat de mult reusim, asta se vede in efortul nostru personal.

Da bine, tu o iei asa ca si cum automat preotul este persecutor sau mai stiu eu cum privesc cei din tabara adversa, insa mi se pare normal sa aiba fiecare o anumita conceptie de viata si temperament si sa isi pazeasca Credinta si Biserica de eretici...nu ti se pare normal? Nici un eretic nu a fost tratat cu blandete vreodata, si asta pentru ca ereziile sunt ofensive prin natura lor..asta e parerea mea!