Citat:
În prealabil postat de Doriana
Poti sa te prefaci intr-o conversatie, o ora, doua, trei, dar nu pentru totdeauna. [vezi Big Brother ] Oamenii iti vad purtarea de zi cu zi si inteleg vat esti de aproape de Dumnezeu.
Galateni 5:22Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința,
23 Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege.
Acestea sunt semnele unui crestin adevarat, in care locuieste Duhul Sfant. Cine nu le are nu se numeste crestin, ci are doar o forma de crestinism.
|
Asa este, insa eu vorbesc de exemplu despre intregi tari care sunt caracterizate de aceste aspecte..dar nu neaparat pe considerent religios, e mai mult vorba de drepturile omului, de ceva impus si de o conduita mostenita...impamantenita, insa aici se vede ca oamenii nu vorbesc despre religie, nu te intreaba nimeni nimic...deci nu exista aceasta preocupare asa cum iti imaginezi ca este in cultul tau sau asa cum ii vezi stand pe ortodocsi in frig si ploaie la rand pentru a ajunge la Racla Sfintei Parascheva de exemplu.
Ba mai mult imi permit sa spun ca aceasta Gemeainde pentru ei e un fel de adunare duminicala, ceva din programul lor saptamanal, la fel cum probabil merg la plimbare in parc, la clubul de tenis, la cumparaturi, cum joaca tinerii poker saptamanal, sau cum se aduna in centru la un pahar de vorba.
Asta e parerea mea, eu nu ii vad foarte atasati de credinta in mod real si nesilit de nimeni, e practic un aspect din viata lor normal...dar nu asa cum ii vad pe ortodocsi de atasati de Biserica, mergand zilnic la Mitropolie, la Vecernii, Praznice Imaparatesti...
Acum nu stiu ce sa zic, cunosc un campus adventist din Germania care era foarte izolat, copiii mergeau la gradinita adventista, la scoala mai departe...toate activitatile aveau loc in Gemeinde, desi foarte neprofesioniste (multe dar degeaba si cu scopul de a-l antrena pe adept in cat mai multe pentru a avea impresia ca nu mai are nevoie de altceva din afara)...si nu am vazut nicio libertate lasata individului de a participa si prin alte cercuri sociale sau de a interactiona cu oameni care poate nu traiau ca ei.
Foarte ciudat, insa am auzit lucruri ingrozitoare care nu erau spuse in fata interlocutorului dar discutate in cadrul cultului; de exemplu se interpretau vizitele sau dezaprobarea prietenilor care incepeau sa fie eliminati din viata sociala practic...ca facand vizite si avand duh de drac!!! ori eu asa ceva nu am auzit niciodata, nici scarba cu care sunt etichetati oamenii care consuma porc, copii care nu consuma produse lactate ca sa nu mai vorbesc de carne...deci e ceva aproape caracteristic tarilor musulmane care inhiba liberul arbitru practic!!!