Citat:
În prealabil postat de Doriana
Ei isi asuma riscurile cu bucurie, dar cei ce ii lovesc fara temei vor fi nevoiti sa isi asume consecintele.
Ce avantaj crezi tu ca poate avea cineva incat sa moara pentru a aduce oameni la cultul lui? Tu ai muri pentru asta? Numai daca exista o credinta mai mare poti muri pentru ca ai facut binele.
|
Nu stiu daca mor cu bucurie sau cum mor de fapt, sincer deci prefer sa nu ma pronunt, tot asa mor si musulmanii care deturneaza avioane sau umbla cu bombe in buzunar, acum fiecare poate avea asemenea manifestari...dar nu toate sunt pe placul lui Dumnezeu! Pot muri si scientologi sau mormoni, de fapt si John Smith a murit chinuit si acum adeptii mormoni afirma ca ei reprezinta probabil credinta Adevarata! Joanna Cuthbert a murit linistita si de batranete parca, dar mie mi se pareau odioase profetiile ei si ereziile in care a condus atatia oameni, la fel ca si John Smith care a avut nesansa de a muri chinuit...asa ca nu cred ca faptul ca iti iei o bata in cap datorita ereziei inseamna credinta adevarata, pana la urma ceea ce conteaza de fapt este daca ai Credinta Adevarata lasata de Dumnezeu pe pamant si nu traiesti de fapt in amagire!
Nu cred ca aceasta atitudine inseamna misionarism, Cuvantul lui Dumnezeu nu se predica cu insistenta, se predica celui care urechi de auzit si inima deschisa...in rest crestinii au murit chiar daca se ascundeau, dar cu precadere pentru ca atunci cand erau intrebati daca sunt crestini, alegeau sa nu se lepede de Hristos...deci asta e cu totul altceva!
Ti-am mai spus opinia mea, misionarismul nu inseamna sa insisti si sa provoci oameni prin erezia pe care vrei sa o propovaduiesti, si acestea pot fi semnale de alarma...cati din cei care dau nas in nas cu aceasta erezie sunt deschisi sa auda mai multe despre ea...si cati o catalogheaza de la inceputul ei drept erezie si secta!!
Deja nu mai este propovaduit Cuvantul lui Dumnezeu, este doar ceva ce intra in contradictie cu Adevarul cunoscut de crestinii in fata carora pretinzi ca ei traiesc de fapt o minciuna de 2000 de ani!
E altceva, e o jignire imbracata in blana de oaie...si nu misionarism!
Sunt multe secte ucigase si culte pentru care oamenii au fost dispusi sa moara, sa se sinucida chiar...sa inteleg ca au fost credinciosi si Dumnezeu s-a bucurat pentru gestul si credinta lor?
Astfel eu cred ca noile religii care au tot aparut, dar care au si diparut de-a lungul timpului nu inseamna decat un fenomen care poate reliefa dezvoltarea sau declinul civilizatiei umane..