Citat:
În prealabil postat de LiviuBelu
Dar nu inteleg de ce mostenirea unui dumnezeu autodefinit perfect trebuie interpretata ca sa scoatem astfel din context lucrurile care,acum, dupa ceva timp arata ca nu are doar o latura, acea buna ci este de-a dreptul uman, impulsiv, distructiv si razbunator. Adica biblia este singurul lucru care-l promoveaza pe pamant iar el in omniscienta lui o lasa interpretabila ???
Sunt confuz in cazul asta, in cine trebuie sa am incredere in cuvantul lui d-zeu sau in interpretarea omului.Care s-a dovedit a fi imperfect, usor de corupt si viciat.
In primul rand sunt foarte usor de gasit, ai nevoie doar de o minte deschisa nu de interpretari proprii.
In al doilea rand, daca ti se pare ca sunt inversunat impotriva crestinismului fii un crestin bun, indruma-ma sa inteleg ce se intampla cu adevarat.
Bineinteles, la un moment dat voi renunta la inversunarea asta pentru ca e greu sa-i arati unui om oglindirea lunii pe lac in timp ce el tot arunca pietre in el. Si probabil voi simti nevoia sa depind de un grup...poate ma voi intoarce la ortodoxie...poate hinduismul va avea mai mult de oferit...sau martorii lui iehova au niste promisiuni frumoase. Sau poate vreau sa fiu mai excentric si sa cred in zeii antici greci.
Tu te-ai intrebat vreodata ce ai fi acum daca tatal tau s-ar fi casatorit cu o asiatica iar dragostea lor ar fi fost atat de mare incat tatal tau s-ar fi convertit la budism ?
Sau daca dupa nasterea ta printr-un tragic accident i-ai fi pierdut pe amandoi si te-ar fi luat spre adoptie doi tineri cercetatori biologi ?! Atei ?!
In ambele cazuri ce importanta ar fi avut la varsta actuala ca te-ai nascut intr-o familie de buni crestini ? Poti raspunde sincer ?
|
A contat destul faptul ca am primit o anumita educatie religioasa, atat in familie,cat si la scoala.Dar nu tot timpul am fost religios.Am avut si perioade de semi-ateism si agnosticism.Tot aici m-am intors, dupa o perioada ce cercetare, mi-am dat seama ca de fapt tot timpul am fost "acasa", acolo unde trebuie.Conteaza foarte mult influenta parintilor in educatia copilului, sunt de acord.Iar daca cei care te-au crescut nu au crezut in Dumnezeu atunci exista sanse mari ca nici tu sa nu crezi.Budismul poate o sa-mi sara multa lume in cap pentru afirmatia asta, ca mentalitate seamana destul cu ortodoxia.Meditatia asupra vietii vesnice, modestia(smerenia), ascetismul s.a.m.d.In ortodoxie se numeste kenoza.Important e sa intelegi ca exista un Dumnezeu, asta e inceputul.Personal eu si cand incercam sa lupt sa nu cred nu puteam , ma luptam sa nu cred dar stiam ca exista.Dar la fel poate ca tine aveam o atitudine similara.Dar eu nu stiam atat de multe despre stiinta cat poate cunosti dumneata.Credinta Ortodoxa e ampla si are multe lucruri frumoase , care se asteapta descoperite.Ceea ce trebuie sa faci e sa rascolesti in sufletul dumitale si inauntrul tau, si sa vezi ce vei gasi , ca pe Dumnezeu nu il gasesti doar uitandu-te in cer si in nori ,ci cu atat mai mult inauntrul tau.El sta ascuns in sufletul tau, tu trebuie doar sa-l descoperi, descoperindu-te pe tine.