View Single Post
Vechi 09.12.2009, 12:06:10
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Cred totusi ca am gresit incercind sa reiau o atitudine fireasca de fratietate fata de tine . Din nou nu citesti ce postez cu atentie ...nu cred ca nu vrei asta , cred doar ca iti scapa .
Vai, ce compliment. In fine, nu vreau sa ma cert. Te-ai gandit poate ca tu n-ai inteles ce-am vrut eu sa spun?

Citat:
De acord, am inteles ce ai spus in prima postare , dar eu am folosit exemplul tau pt. altceva ...asemanator , dar altceva . Sau hai sa zicem , pt. o discutie viitoare. Tinerea de minte a raului , care este o continuare a cuplului pacat-vina si care este un lucru atit de frecvent in viata incit la fiecare pas al crestinului se intilneste cu asa ceva .
Exact! De asta am spus ca vorbim in paralel. Eu am scris ceva care era strict despre o anumita problema, fara a avea intentia sa o extind sau sa ii dau nu stiu ce intelesuri. Pur si simplu: asta si asta spun catolicii despre purgatoriu, din ceea ce am citit eu. Punct. Pur informativ. Tu in schimb iei ce am spus eu si extinzi spre directii nebanuite.

Sigur, din punct de vedere ortodox, o data iartat, pacatul ramne iertat. Dar atunci, vorba lui Fani, cum ramane cu ce spui tu despre faptul ca daca nu faci canon pentru un anumit pacat, mergi in iad? Si te scot rugaciunile Bisericii si indeplinirea canonului in iad? Mie asta imi seamana aproape ca doctrina (este doctrina oare? )purgatoriului. Fiindca din nou, din ce am citit eu, purgatoriul este un fel de iad, cu foc si chin si tot ce trebuie, singura diferenta fiind ca este temporar, si acele suflete sunt mantuite.
Reply With Quote