Dumnezeu dintotdeauna a avut un popor al Sau, in prima istanta pe evreii apoi Biserica.Atat evreilor cat si Bisericii ii este cunoscut limbajul folosit in Scriptura si au fost momente cand nu a fost nici o carte, adica cand Biblia nu a existat.Nu este nimic imperfect, si fix in asta consta valoarea celor sfinte , in faptul ca nu pot fi cunoscute si desacralizate de cei care nu au o traire cuviincioasa , sau de cei care nu il iubesc pe Dumnezeu si care vor doar o cunoastere independenta de altceva, vor sa primeasca ceva sublim si suprem dar ei sa nu dea nimic.
Perioade intunecate in crestinism si nu numai au existat, si nu sunt justificabile.Asta cu Inchizitia , Cruciadele, Holocaustul tine insa mai mult de o alta ramura a crestinismului , nu de Biserica Ortodoxa.Genul acesta de acte au avut loc din cauza imperfectiunii oamenilor si a excesului de putere si de zel.
Vezi ca , Hristos a spus Cercetati.Pentru cei care au nevoie sa cerceteze sa cerceteze.Pentru cei care cred este mai bine sa nu cerceteze.Aici ma refer la lucruri istorice.Nu ajuta cu nimic la credinta unui drept credincios acest gen de lucruri.Adica nu gasesti in istorie cele ale credintei, dar gasesti in istorie cele ale istoriei, adica ca Biserica Ortodoxa este cea adevarata.Asta pentru cei care nu cred asta, pentru acestia a cerceta acesta lucruri sunt bune, dar pentru cei ce cred , simt si traiesc, la ce bun sa mai cerceteze?Totusi cred ca si aceasta afirmatie "crede si nu cerceta" apartine iarasi altora, sau mai mult altora.Insa nu o face rea sau de rau augur.Uite multi eretici au aparut asa de capul lor, iesind din Cuvantul lui Hristos si din invatatura bisericii, din credinta sfintilor si incepand de capul lor a invata invataturi straine.Asa au aparut toata multitudinea aceasta de secte crestine, in special prin razvratire si mandrie.Uite Biblia- Noul Testament- la inceputul crestinismului nu a fost scris, iar Biserica este cea din care a iesit NT.La inceput erau invataturile gura catre gura si trairea personala, un user de pe forum spunea ca prima scriere a NT a aparut la 10 ani dupa Inaltarea lui Hristos.Asadar in Biserica este data invatatura cea adevarata si datinile cele adevarate, si Biserica a fost invatata prin traire fata catre fata , de catre intemeietorii ei, Apostolii cum trebuie sa se raporteze la Hristos si la Sfanta Scriptura si cum sa interpreteze Sfanta Scriptura.Biserica a primit datinile direct de la apostolii si harul Duhului Sfant prin punerea-mainilor care este si astazi prezent in Biserica, ceea ce se numeste succesiune apostolica.Deci Biserica este cu continuitate de la apostoli si in predaniile si invataturile lor si a celor urmasi apostolilor a ramas intotdeauna.Iar prin harul lui Dumnezeu preotii si episcopii au puterea si autoritatea de a savarsi Tainele lui Hristos in Biserica.Prin puterea Duhului Sfant, de a lega si de a dezlega.Precum Hristos a zis apostolilor : "cele ce veti lega pe pamant legate vor fi si in Cer".
Last edited by Danut7; 09.12.2009 at 14:05:15.
|