@Order66, in privinta numelui tau nu mi-as face griji sau preconceptii, anuntand ca sunt un om deschis (cel putin asa cred). Insa, orice societate are regulile ei, iar daca tu vrei sa faci parte din comuniune, trebuie sa te supui regulile si legile lor, sa fii unul de-al (ma refer la savarsirea de unele lucruri) etc etc. Acest forum e crestin, exista o anumita regula de politete, iar faptul ca ai ales un nume cu aluzie la noua ordine mondiala si la numarul fiarei (asa mi se pare mie la prima vedere, deci nu pot fi blamat daca nu am dreptate), cu scopul de a soca, irita, a te desparti de ceilalti, sau in fine, orice alt scop, chiar si de a te fi denumit neintentionat, fara un scop precis, asta mi se pare o usoara ofensa adusa utilizatorilor. Daca ti-ai fi pus numele acesta pe alt gen de forum, sau intr-un joc online, sau mi te-ai recomanda pe strada, nu as avea nimic impotriva. Gata cu prostiile. Uita tot ce ti-am zis pana acum, pentru ca nu as vrea sa te simti prost, intolerat sau marginalizat, asa ca iti urez BUN VENIT! Numele a fost decizia ta, ti-o respect, la fel cu sinceritatea si toleranta politicoasa de care ai dat dovada in primul post.
In primul rand, nu eu o sa iti raspund la probleme ce le-ai pus. Ai venit cam brutal pe forum cu aceste probleme, in fata unor useri care, in esenta, sunt aici pentru a-si exprima parerea, polemiza, schimba informatii. Iti spus de la inceput sa nu fi deziluzionat ca nu vei primi un raspuns concret si exhaustiv. Eu, cu micul meu ajutor, te voi indruma catre o carte pe care sper ca o vei gasi pe DC, daca nu reusesc sa o atasez aici. Se numeste Bacchiocchi Samuele - Violenta in Coran si in Biblie.
Ideea generala ce se desprinde din carte este urmatoarea: au fost violente, razboaie, etc dar acestea au fost ca pedeapsa divina a acelor popoare. Daca citesti bine Biblia, o sa observi cum se spune subtil despre pacatele acelor popoare, si ca aceasta este cauza pedepsirii lor. Dumnezeu e Bunul Absolut; dar in acelasi timp, e si drept si corect.
Ok. In rest, numai bine!
|