Citat:
În prealabil postat de Danut7
Dumnezeu dintotdeauna a avut un popor al Sau, in prima istanta pe evreii apoi Biserica.
|
Esti sigur ? Cladiri pline de carti te contrazic iar tu nu ai decat una ca sa te aperi.
Nici eu nu sunt sigur de teoria evolutionista pentru ca nu am decat un numar limitat de ani pe pamantul asta si tocmai din cauza asta nu as putea sustine ca este adevarata. Dar este incredibil de plauzibila.
Tu imi vorbesti din carti inspirate la randul lor din biblie si eu iti vorbesc din carti inspirate din studii indelungi si munca enorma ale unor oameni ambitiosi. Pe cuvant, unde e echitatea ?
De ce spui ca inchizitia, cruciadele si holocaustul sunt "ramuri" ale crestinismului ? Orice schizofrenic se apuca de genul asta de crime o face in numele unui singur adevar, indiferent de confesiune. Toti au simtit nevoia de a face cunoscut cuvantul domnului pe pamant, este deja istorie, nu o poti contrazice si nu o poti interpreta. Interpretarea adevarului este doar o alta forma de minciuna.
Daca ai citi "Istoria Credintelor si Religiilor" ai vedea ca la inceputuri oamenii aveau niste ritualuri destul de complexe in care aduceau jerfte animalelor vanate si apoi consumate.Ele erau menite, in primul rand, sa le aduca iertarea pentru a le fi ucis, in al doilea rand pentru a se reincarna, evident pentru a asigura din nou hrana.
In toata povestea asta ai vazut vreo mentiune la adresa semenilor ? Nu. Dintotdeauna omul a trebuit sa-si asigure hrana in timpul vietii si un loc bun dupa moarte. Semenii si dragostea pentru ei sunt abia dupa respectul pentru zeitati in psihologia umana, asa ca religia este o simpla "polita de asigurare" pentru partea cealalta.