tricesimusquintus,mi-ai mai cerut o data versete si am umplut o pagina cu ele.Ca sa nu ma mai repet iti dau linkul
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=4290&page=142 ca si o reimprospatare a memoriei.Dar degeaba.Am postat versete cu duiumul,tu te faci ca nu le vezi si spui "ca nu am facut-o".
In ceea ce priveste discutia despre Moise,observ ca atunci cand pun cateva intrebari incomode sau fac apel la rationamente cat se poate de clare "iti este greu sa ma urmaresti".Ce-i drept am reluat discutia de unde am lasat-o cu cateva pagini in urma:),dar cred ca ai inteles la ce ma refeream.Eu asteptam sa vad cum intelegi lucrurile si cum imi arati ca tu ai drepate,cum imi aduci contraargumente la acea postare.Mi-ai spus doar ""Întâietatea" de care vorbește Col.1,18, se referă la întîietatea în rang și nu la cronologia învierilor."Se referea si la asta,dar tot eu am zis ca doar Isus a inviat si nu a mai murit dupa(deci si Moise daca ar fi inviat,pana la urma tot ar fi murit).
Iar in ceea ce priveste celelalte lucruri cum ca invierea lui Moise nu este o noutate,este un lucru cunoscut de mult timp de evrei si ca exista documente in acest sens(chiar sunt curios despre ce "documente" vorbesti),eu tot nu pot sa inteleg de ce evreii de acum nu cred ca Moise a inviat?Pai daca au "documente",de ce n-ar crede asta?Si daca ei nu cred,oare cei de dinaintea lor au crezut?Evreii tin la traditii iar daca intr-adevar cei de dinaintea lor ar fi crezut asta,si ei ar fi crezut la fel astazi.De aceea consider ca "invierea" lui Moise este o simpla speculatie,o presupunere.Ca la urma urmei care este motivul invierii lui Moise in viziunea ta?De ce a trebuit ca Moise sa invieze?De ce Moise?De ce nu si Avraam,si David si oricare altcineva?