View Single Post
Vechi 09.12.2009, 17:35:40
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
La serviciu am un coleg care e tipul nonconformist care injura constant, rocker, rasist samd. Am avut cateva conflicte cu el de-a lungul timpului, din cauza lui, ca nu ma iau eu de oameni pe gratis si din senin, si de la o vreme observ ca nici nu raspunde la salut, nu da mana cu mine, imi vorbeste numai in interes de serviciu cand e obligat cumva sa deschida gura. De la o bucata nu ma mai obosesc sa-l salut, ca e penibil.

Intrebare: eu ce sa-i fac daca e asa? Pot sa-i scot eu prostia din cap? Am voie sa merg saptamana asta la spovedanie in conditiile astea?

Veti zice: roaga-te pentru el. Pai ce sa faca rugaciunea cuiva, fie si a Sfintilor din Ceruri, pentru un om cu inima impietrita? Daca omul nu vrea sa scoata raul din el, nici Dumnezeu nu-l obliga.
Dragă Florin, tu fă-ți datoria , în rest Dumnezeu le așează după voia Lui , mai ales că mergi la Sfânta Spovedanie . Astfel de situații le întâlnim mai tot timpul, fie că sunt ispite, fie că sunt din cauza noastră sau nu, trebuie să ne rugăm și pentru cei buni și pentru cei mai puțin buni sau purtători de rău. Avem de citit după fiecare Catismă la Psaltire , rugăciunile obligatorii , care fac referire și la cei în vrăjmășie. Avem și la rugăciunile de dimineață , rugăciunea pentru dușmani , deci zilnic rostim ( cititm ) astfel de rugăciuni . Nu este "problema" noastră dacă situația conflictuală continuă, sau dacă "prostia"celui în cauză persistă , noi trebuie să ne facem datoria și de nu putem ierta cu toată inima, să încercăm pe cât posibil să evităm contactul direct cu cel în cauză. Și tot ca un sfat , este stăpânirea gândurilor rele , ca să spun așa, a ținerii de minte a răului primit din partea cuiva , pentru că altfel situația conflictuală se prelungește la infinit , se crează o antipatie reciprocă ce poate degenera și sincer nu ne este de folos în nici un fel . Degeaba postim, degeaba ne spovedim , degeaba ne luptăm cu răul, pentru că astfel o luăm mereu de la cap și mult mai rău poate .