View Single Post
Vechi 09.12.2009, 19:34:18
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@ Fani - ai sa ai un alt bebe? Fericita de tine! Sa ai o sarcina usoara si numai bine.

@ Zaharia - daca tot ma pomenesti in posturile tale...
Am o observatie - canoanele nu sunt date de sfinti si nici de Iisus.
El a dat niste reguli, niste pilde, dar pedepse asa aspre niciodata. Si nu putea sa foloseasca termenii din canoane (ca le-a citit si m-au infiorat): afurisenie, caterisire, etc. Tocmai El care iarta si ne invata sa iertma de 70 ori cate 7, sa dea asa reguli si pedepse.
Au fost date de oameni, chiar daca se numeau Sfinti parinti.
Orice mi-ai spune tu Zaharia, asta este ceea ce nu pot eu accepta in sufletul si mintea mea de credincioasa. Nu puneti in spatele lui Iisus si a sfintilor lui adevarati si cele inventate de oameni.
Primii au facut totul cu iubire si smerenie. Asa tonuri si termeni nu au folosit.
Eu nu ma incred in oameni, nici macar daca au fost facuti sfinti.
Ma incred numai in El si apostolii cu care el a lucrat in direct, cu Sfanta Fecioara, Ioan Botezatorul, deci numai cei biblici.
Credinta trebuie s-o accepti si s-o porti in suflet fara forta, amenintare si frica, iar canoanele tocmai asta aduc.
Credinta trebuie s-o duci dupa puterea ta de om.
Atentie - nu spun sa nu respectam niste reguli, sau sa pacatuim, ci doar sa nu impunem lucruri peste puterea noastra. Caci Dumnezeu nu cere asta.

Si inca ceva: poate ca la anumite pacate mai grave s-or da canoane. O fi bine, sau rau nu stiu. Totul este sa nu se alunge cu ele omul de tot de la biserica sau si numai de la Sf. Impartasanie.
Eu nu stiu cate canoane a dat iisus celor pe care i-a iertat si ajutat.
Eu stiu ca peste tot numai un lucru le-a cerut la toti: credinta.
Ceea ce nu am auzit/citit nicaieri este cum se rezolva cu pacatele transmise peste generatii si cum se pot sterge ele. Uneori se spune ca ele exista, in pilda cu orbul spune ca numai pacatele lui l-au orbit. Nu este ceva clar definit.
Si discutam aici si ne invartim in jurul cozii.
Reply With Quote