Citat:
În prealabil postat de Doriana
Andrusca, trebuie sa intelegi punctul meu de vedere: nu gasesc dovezi ca anumite lucruri pe care tu le ridici in slavi ar fi corecte, afara de scrierile unor oameni care nu pot fi dovedite ca istorie obiectiva. Biblia , pe care toti crestinii o acceptam, le condamna. Ce motiv as avea sa le accept afara de reclama pe care le-o face Andrusca si fraza "Noi suntem biserica adevarata", intalnita de altfel la mai multe secte? Oricata bunavointa ai avea, daca esti din exterior observi ca ceva nu merge.
Sa presupunem ca as fi ateu. Ai avea argumente sa demonstrezi ca e corect ce spui tu?
Singurul lucru care ma convinge ca ortodocsii sunt crestini adevarati e caracterul crestin pe care l-am vazut in unii, cum ar fi mariS, elizabeta, chiar si anita, desi s-a cam suparat, andrei, si altii. Bataile cu pumnul in piept nu conving pe nimeni.
|
Tocmai pentru faptul ca toate religiile, cultele pretind acest lucru ( desi ma indoiesc totusi) trebuie cautata aceea, singura Biserica a lui Hristos...cele fondate de cate un singur om nu pot fi decat sectare si eretice, o concluzie logica!
Mantuitorul a fost unul singur si a lasat o singura Biserica pe pamant, existenta mai multora se datoreaza numai inselarii celui rau a cate unui crestin zapacit care a interpretat fara Dumnezeu Biblia!!!
Biserica Adevarata este aceea toata care a primit Cuvantul lui Dumnezeu de la Apostolii care l-au urmat pe Hristos si au predicat vestea cea buna intregii omeniri si la baza careia nu sta nicio persoana, fondator suspect...nu aveau ei ce sa primeasca mai mult decat a lasat Mantuitorul alesilor Sai, asta e doar inventia unor oameni mandri si avizi de faima, putere, si erezie...atat!!
Ti-am aratat care este Biserica din Ierusalim, care este considerata mama Crestinatatii, ce se mai poate adauga in rest...cand toate celelalte au aparut dupa 1054 si au tot modificat si modificat pana au realizat ca parca ar vrea sa devina din nou o singura Biserica asa cum a lasa Dumnezeu sa fie????
Caracterul crestin pe care il vezi pe acest forum nu inseamna Ortodoxia in complexitatea ei, cati din intreaga populatie a Romaniei activeaza pe acest forum???
Cati crestini in loc sa stea pe acest forum sunt de fapt in Biserici, la Vecernii, la Sfinte Liturghii...fac rugaciuni, canoane, acatiste, fapte bune....si ii slujec lui Dumnezeu asa cum trebuie? Te-ai gandit la acest lucru?