View Single Post
Vechi 10.12.2009, 17:19:07
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
Idem.
Tot telecom.
Numai ca eu inca fac asta. Plec lunea si ma intorc vinerea.
Navetist pe Tarom.

Si stii ce? Cand vin acasa, aproape fara exceptie ma asteapta la controlul pasapoarte o mutra rece care intinde mana fara sa zica nimic, apoi dupa ce imi scaneaza pasaportul si mi-l inapoiaza intoarce capul. Suceste capul. Cei care ati trecut pe acolo, trebuie sa stiti ca nu e gest izolat. Atunci eu trebuie sa inteleg ca a terminat cu mine. Parca <<multumesc, urmatorul>> e prea mult sa zica...

Si da, si eu vreau sa traiesc aici.
Si nu ma deranjeaza ca nu ma respecta lumea. Nu-mi trebuie onoruri.

Dar totusi, nu vreau sa ajungem sa fie o tara unde este traumatizant pentru copii sa traiasca.
Sa vada ca prin munca nu faci nimic.
Ca cei mai golani si codasi la carte ajung cel mai bine si eventual pusi sa-i coordoneze pe ceilalti.
Sa-si vada parintii speriati cand un badaran din trafic se da jos la ei.
Sa vada cum bietele animalute se topesc de foame mai peste tot.
Cum da o masina peste ele si se tarasc in 2 labute.

Mi se pare ca totusi asa cum este acum Romania este traumatizanta.
Pt ca toate valorile se distrug.
Tocmai imi spunea cineva, ca nici Stefan cel Mare nu a fost prea mare, ca de fapt, a fost un hot si l-a atacat pe Vlad Tepes, patimas si manios.
Asa ca de fapt, nu prea exista adevarati eroi, valori...

Si culmea, mi se pare ca suntem totusi un popor vesel!
Daca mergem sa facem o greva, la sfarsit o punem de-o hora :)
Pe mine m-a dat afara acum mai multi ani o tzoapa din Bucuresti, ruda cu patronul firmei X. Acum ii multumesc ca m-a scos din mizerie.

Nici afara nu curge lapte si miere. Am trait cu emigrantii in acelasi apartament, in aceeasi scara, am vazut pe pielea mea stilul lor de viata dea acolo. Infiorator. Cand le povesteam cunoscutilor prin ce-am trecut, ziceau ca nu-s normal la cap. In sfarsit, Europa e plina de turci (care mi-au aruncat o bucata de trotuar in masina intr-o noapte, in Belgia, ca sa-mi ia antena de GPS), de marocani si egipteni (astia-s cei mai rai cred), de albanezi, de ucrainieni, moldoveni (cei mai oameni dintre emigranti)... In Germania mi-au furat un pulover uitat intr-o seara la serviciu, nu mai zic de povestile din Italia...

Deci unde sa emigrezi? Pentru ce sa fiu injurat in alta limba cand eu vreau sa fiu injurat in romaneste pe strada? Mai bine merg cu bata-n masina ca sa parez in caz de nevoie, macar sa ma inteleg cu ala care se da jos la mine, sa stiu cu ce l-am deranjat.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote