View Single Post
Vechi 10.12.2009, 18:01:35
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
LA ministerul cultelor au toate acelasi statut, aceleasi drepturi si obligatii; numai ca unii isi zic "biserica" [si sunt destui ] altii 'uniune", altii "cult"

Ministerul culturii si cultelor. Culte
Da Doriana, dar nu scrie in Biblie de culte nimic...noi vorbim despre Biserica lui Hristos, si nu despre cultul lui Hristos (deja suna ciudat rau...cultul Crestin cand cultele s-au separat de Biserica de fapt si de aia sunt culte si nu religii sau Biserici!!)...incearca sa nu mai tii partea atat de mult cultului tau si sa incerci sa ii tot conferi autoritate sau autenticitate, nu tu hotarasti aceste lucruri si nici adeptii cultului!!!

Eu nu am vazut pe casele de adunare scris Biserica...pe cele adventiste scrie Gemeinde, adica adunare..sooo

In Biblie insa nu apar acesti termeni si nici nu apare nimic despre varietatea Bisericii lui Hristos, pentru ca nu trebuie sa fie variata...trebuie sa fie doar UNA SINGURA!!!

Imi pare rau, dar nu eu tranform BO si BC in culte...ele asa sunt cunoscute in toata lumea, iar notiunea de secta, confesiune, denominatiune, cult...au aparut in anumite contexte si pe anumite criterii!!!

Termenii de Biserica, Church, Kirche, Catedrala, Cathedral, Manastire, religie...chiar nu sunt inventati de mine si nici de sectari care au aparut cam tarziu..dupa ce acesti termeni defineau ceva...Unitatea, in timp ce protestantismul si reformatii...cu totul si cu totul altceva, ei fiind chiar precursorii sectelor si definindu-i intru totul!!!

Last edited by AndruscaCIM; 10.12.2009 at 18:06:39.