Citat:
În prealabil postat de Doriana
Tu crezi...asta nu e un argument. Iar istoriile difera si contrazic [uneori] Biblia. Pana la urma nu mi-ai spus pe ce criteriu selectati ce e bun si ce nu e bun din scrierile sfintilor parinti.
|
Doriana eu cred in toata Istoria, tu si sectele credeti numai partial pentru ca daca ati crede in ea ati vedea Adevarul, si asta e motivul pentru care afirmati ca de fapt nu credeti...tu stii alte lucruri interpretate de cultul tau, asta e adevarul!
Biserica Ortodoxa nu a falsificat Istoria Crestinismului in eventualitatea ca va ramane singura iti dai seama, e aberant si nimeni nu s-ar fi gandit ca dupa atatea incercari de a combate sectarii Biserica lui Hristos s-ar putea separa, dar s-a intamplat!
Bo respecta Istoria si Sfanta Traditie pentru ca asa e normal, Sfanta Scriptura a fost scris datorita Sfintei Traditii, dupa 30 de ani de la Inaltarea Mantuitorului, deci in cadrul Bisericii lui Hristos...iar noi cunoastem Sfanta Traditie si o respectam cu sfintenie, nici nu se poate altfel!
Practic daca noi ortodocsii nu am fi crezut in Sfanta Traditie, nu am fi crezut nici in Vechiul Testament, nici in existenta Mantuitorului, nici in Sfintii Apostoli, nici in Sfintele Evanghelii, nici in Crestinism...in nimic.
Voi de fapt credeti in Sfanta Traditie, nu aveti cum sa nu credeti pentru ca datorita ei aveti Biblia si cunoasteti atatea date istorice de mare importanta...numai ca nu vreti sa credeti in totalitatea ei, exact asa cum credem noi, si tu stii de ce...motivul l-a avut fiecare fondator si l-a imbracat in haina profetiei si proorocirii!!