Citat:
În prealabil postat de Doriana
La noi scrie "biserica" pe casa de rugaciune, daca asta e relevant. Si mai sunt Biserici : romano-catolica, evanghelica, reformata, unitariana, adventista.
Nu mi-ai raspuns: cum pot sa-i numesc eretici pe cei care, desi sunt in alte culte dau dovada de sfintenie si curatie, de caracter crestin adevarat?
|
Eretici nu sunt considerati betivii, adulterinii si bisnitarii, acestia sunt considerati pacatosi care se pot indrepta oricand.
Eretici sunt numiti in schimb acei oameni care au modificat Invatatura de Credinta, asupra careia a cazut de acord intreaga Biserica Crestina la cele 7 Sinoade Ecumenice!
Gandeste-te ca Simbolul Credintei a fost alcatuit inca de la primul Sinod convocat de insusi Sfantul Imparat Constantin in anul 325, pentru a combate o grava erezie...iar BC a gasit de cuviinta sa modifice ceva doar cu scopul de a increstina un popor barbar, dar desi la inceput nu au crezut in acel adaos...in timp au inceput sa fie ei insisi convinsi de inventia lor si sa il introduca in Simbolul de Credinta alcatuit pe baza Scripturii!! Cand s-a intamplat acest lucru, Biserica nu s-a certat si una doua s-a si separat...a durat ceva timp, s-a discutat...in BC au fost mari framantari pentru ca nu toti catolicii au fost de acord....insa daca nu au intentionat sa isi vada greseala, fiecare a mers pe drumul ei!
Eu asta stiu si am studiat despre ultima picatura care a dus la Marea Schisma si de asemenea ca nu a fost un eveniment deloc fericit!
Eu nu am contestat niciodata credinta voastra adevarata in Dumnezeu, faptele bune si stilul de viata crestinesc...insa BO cand a numit pe cineva eretic nu s-a referit la faptul ca ar fi pacatosi sau viciati, s-a referit la faptul ca au adus modificari Invataturii de Credinta pe considerente suspecte, care contravin Sfintei Traditii si Sfintei Scripturi si a ceea ce a hotarat Intreaga Biserica in vederea unitatii ei si combaterii tuturor ereziilor!
Asta e parerea mea...acum depinde cum privesti tu cele spuse de mine, dar in cazul meu Biserica Adevarata nu se bazeaza numai pe credinta individuala si interpretarile personale...ci trebuie sa se ia in calcul toate dimensiunile, argumentele si laturile patratului care conduc spre aceasta concluzie!!! In opinia mea nu exista jumatati de adevar si nici minciuna generalizata, Adevarul exista numai pentru cei care vor sa il vada si sa il afle...el nu se va pierde nicioadata!!