Citat:
În prealabil postat de Doriana
Cred orice vrei tu atat timp cat nu e contrazis de Biblie. Dar cand vad ca in Biblie scrie una si in traditie alta, pe motivul ca nu s-au scris toate in Biblie si biserica e mai mare ca Biblia...pai asa poti scoate orice, dar absolut orice invatatura.
In schimb, felicitari pentru lucrurile implinite intocmai ca in Scripturi.
|
Bun, dar care sunt modificarile aduse in Biserica Ortodoxa practic? E simplu sa se afirme ca s-au adus, dar uite sa zicem din secolul 3, de la primul Sinod, cate modificari, dogme, principii straine s-au introdus...si de cate ori???
Am inteles, tu sau cultul penticostal nu sunteti de acord cu existenta icoanelor, pomenirile pentru morti...sa zicem, dar o structura organizatorica este clar ca a existat inca din primul secol, nu s-ar fi putut fara asa ceva si nici fara Sfanta Traditie nu poate exista Biserica!
Temelia Invataturii de Credinta a fost formulata pentru a proteja Cuvantul lui Dumnezeu, si asupra acestui lucru a cazut de acord intreaga Biserica Crestina...si asta datorita faptului ca s-au gasit mereu mereu indivizi care cadeau in erezii si interpretari originale!
Toate hotararile Sinoadelor Ecumenice se bazeaza pe Sfanta Scriptura si au fost formulate cu extrem de mare grija si prudenta de reprezentanti ai intregii Biserici Crestine din toata lumea...nu le-a hotarat un singur om, si nici 2-3.. si e de prisos sa se mai adauge ca toti au fost oameni induhovniciti, mari rugatori si luminati de Dumnezeu care traiau pentru Hristos si sufereau atunci cand apareau tot felul de erezii!
Eu cel putin am inteles ca Luther a avut multe de reprosat Bisericii Catolice, lucruri care practic nu existau si nu au existat niciodata in BO...dar de ce s-a rasfrans aceasta contestare mereu si mereu asupra a tot ceea ce insemna Biserica Crestina, desi deja BO alesese sa nu adopte erezia BC si sa nici sa incurajeze infiltrarea interpretarii umane smintite de cel rau in Cuvantul lui Dumnezeu?