Din Pildele lui Solomon - Ferirea de desfrânare . Îndreptarea spre curăție
+ Fiul meu , ia aminte la înțelepciunea mea și la sfatul meu cel bun pleacă urechea ta . + Ca să-ți poți păstra judecata și ca buzele tale să păzească știința. + Nu te uita la femeia lingușitoare , căci buzele celei străine picură miere și cerul gurii sale e mai alunecător decât undelemnul, + Dar la sfârșit ea este mai amară decât pelinul, mai tăioasă decât o sabie cu două ascuțișuri. + Picioarele ei coboară către moarte ; pașii ei duc de-a dreptul în împărăția morții. + Ea nu ia seama la calea vieții, pașii ei merg în neștire, nici ea nu știe unde. + Și acum, fiul meu ascultă-mă și nu te îndepărta de la cuvintele gurii mele. +Ferește-ți calea ta de ea și nu te apropia de ușa casei ei , + Ca să nu dai vârtutea ta altora și anii tăi unuia fără milă. + Ca străinii să nu se îndestuleze de strădania ta și ostenelile tale să nu treacă în casa altuia ; + Ca să nu suspini la sfârșit , când trupul tău și camera ta vor fi fără de vlagă . + Să zici :" Pentru ce am urât povața și de ce inima mea a urgisit certarea ? ".