Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Asa o fi, cine poate sa aiba siguranta in interpretarea Apocalipsei mai ales? Insa exista o teorie care spune ca toate semnele sfarsitului vor fi concentrate in cateva zeci de ani, in timpul unui "neam". Deci probabil ca ciumele si epidemiile care au decimat mai demult Europa si alte zone ale lumii nu fac parte din aceste proorocii apocaliptice. Om trai si om vedea!
|
Parerea mea e ca s-a intamplat si am o mare certitudine asupra faptului acesta si am sa-ti spun si de ce.Am stat aseara sa meditez.Mi-am adus aminte si de toate sursele citite, cu referire la subiectul asta.
"Și m-am uitat și iată un cal galben-vânăt și numele celui ce ședea pe el era: Moartea; și iadul se ținea după el; și li s-a dat lor putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabie și cu foamete, și cu moarte și cu fiarele de pe pământ."
Calaretul al patrulea e "Moartea".Aceasta reprezinta perioada din secolul XI pana la sfarsitul secolului XV.Moartea in primul rand in cazul acesta este una spirituala si reprezinta moartea bisericii apusene, sau mai bine zis ruperea apusenilor de Biserica, momentul Marii Schisme.Apoi sabia reprezinta Cruciadele,Inchizitia si Imperiul Otoman.Reprezinta crime si razboaie.In special razboaiele impotriva Constantinopolului.Continuarea razboaielor.Sa nu uitam ce a zis Mantuitorul: Cel ce scoate sabie de sabie va pieri.Si "vor fi razboaie si zvonuri de razboaie".Apoi foametea reprezinta continuarea foametei pe alocuri, in special foamea de Cuvantul lui Dumnezeu.Cum zice Dumnezeu prin proorocul "voi da o foamete atunci, dar nu o foamete de mancare ci de Cuvantul lui Dumnezeu".Apoi moartea si fiarele de pe pamant reprezinta perioada de care am vorbit mai sus, adica "Moartea neagra".Cand o mare parte din lume a murit, iar oamenii credeau ca are sa vina sfarsitul lumii.Aceasta epidemie s-a transmis mai ales prin animale, "sobolani calatori".In aceasta pandemie se spune ca a murit intre o treime si jumatate din populatia Europei.Culoarea bubelor, celor infectati erau la inceput roz, apoi purpurii si apoi negre.Asemanator cu culoarea calului al patrulea, care este galben-mov.Galben sau in engleza "pale" este exact culoarea pielii omului iar mov reprezinta culoarea bubei cauzate de aceasta pandemie(si Mantuitorul a vorbit de pandemie si de ciuma, vezi Matei 24, de fapt toti acesti calereti au legatura cu Matei 24).Acest cal vesteste si ceea ce va veni dupa el, adica "Iadul".Culoare pala, sau galbena ne arata ca acesta va veni pe pamant si se va rasfrange asupra oamenilor.Perioada celui de al patrulea calaret a fost pana la sfarsitul secolului al 15, dupa "Caderea Constantinopolului".Deci dupa "Moarte" vine "Iadul" sau "Locuinta mortilor".La fel cum Moartea insemna mai ales ceva spiritual si Iadul sau Locuinta mortilor inseamna ceva spiritual.Iadul sau Locuinta mortilor, reprezinta proorocul mincinos, duhul lui Antihrist, minciunile.Inseamna raspandirea si cresterea mortii spirituale, si consemneaza aparitia hristosilor mincinosi si a multitudinii de secte false.Asadar aceasta perioada incepe cu perioada protestantismului si reprezinta aparitia sectelor protestante si neo-protestante, perioada de la sfarsitul secolului XV incoace.Aparitia de hristosi mincinosi si prooroci mincinosi, care impreuna inseamna "Proorocul mincinos".Si raspindirea lor.La fel sa nu uitam de promisiunea lui Hristos "Pe piatra aceasta voi zidi Biserica Mea si
portile iadului nu o vor birui".Portile Iadului , sau Iadul reprezinta "bisericile" lui Antihrist, gurile ereticilor, erezia, exact contrariul Bisericii si al adevarului.Daca portile iadului inseamna gurile ereticilor, atunci Iadul inseamna raspandirea acestora si lucrarea "proorocului mincinos" in lume.Tot Iadul care va sa vina reprezinta si "Iadul pe pamant" adica anunta in primul rand continuarea tuturor acelor "plagi"(cam impropriu zis) si intensificarea lor.Reprezentativ stau in special cele doua razboaie mondiale.
9. Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o.
10. Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?
11. Și fiecăruia dintre ei i s-a dat câte un veșmânt alb și li s-a spus ca să stea în tihnă, încă puțină vreme, până când vor împlini numărul și cei împreună-slujitori cu ei și frații lor, cei ce aveau să fie omorâți ca și ei.
Faptul ca la pecetea a cincea ne arata pe cei care au murit pentru Hristos, pe sfinti si pe martiri, inseamna ca martirajul va continua, pana ce se va implini numarul lor, si pana la venirea cea de a doua a lui Hristos.Asta reprezinta revolutiile bolsevice , persecutiile comuniste, crimele din Serbia s.a.m.d.
Am incercat sa rezum acestea cat mi-a stat in putinta.Sper sa va fie de folos.