Citat:
am vazut la tv si caini care spuneau "mama".
|
Imitarea, de catre un animal, a unor sunete nu constituie vorbire. Un papagal imita sunete, dar nu e nici un mesaj in spatele lor.
Drept urmare, performantele in comunicare ale unui caine care spune "mama" sau ale unui papagal care zice "polly wants a cracker" nu se compara cu cele ale sarpelui biblic. In cazul sarpelui biblic, vorbim despre un animal care chiar poate vorbi (in totalitatea sensului cuvantului), nu un animal care doar imita sunete.
Intorcand-ma la topicul acestui thread, imi vine si mie foarte greu sa cred ca un zeu omnipotent/omniscient (desi aceste caracteristici sunt imposibile, dpdv logic) nu poate gasi o modalitate mai buna de corectie/educatie decat genocidul.
Imi vine si mai greu sa cred ca dupa ce omoara oameni cu sutele de mii in VT (desi, repet, pana si un biet om ar fi incercat altceva inainte de a trece la genocid), suntem atat de dispusi sa il etichetam drept "iubitor".
O alta problema: omoara toti oamenii de pe Pamant, folosindu-se de potop. Ce fel de iubire e asta? Omipotent fiind, chiar nu a putut gasi o alta solutie decat "erase and rewind"?
Sunt foarte multe exemple in VT, in care dumnezeu nu apare deloc ca o fiinta superioara, ci ca un om obisnuit, chiar cu mult defecte de caracter.