Citat:
|
Īn prealabil postat de andrei.ierom
Ma mangaie faptul ca sunt oameni ca voi care se framanta si lupta. Eu am avut sansa sa nu ma lovesc in viata mea de manastire (14 ani) de smintelile pe care le pomenesc Clausemi sau Euftalia. Dar mi-au ajuns la cunostinta unele lucruri cu greu de purtat. Un moment important a fost cand mi-am dat seama ca Insusi Hristos... a facut sminteala la vremea Lui. Mai grav, din cei 12 ucenici pe care i-a avut unul a fost tradator, altul s-a lepadat iar ceilalti, cu o singura exceptie, l-au parasit. Cred ca e un talc in toate astea. Oare nu putea gasi Hristos oameni mai de calitate? Dar subiectul acesta l-am mai abordat si pe topicul (zic bine?) despre preotie.
E foarte, foarte dureros sa vezi ca pe un forum ortodox sunt destui participanti scandalizati, revoltati sau chiar ravasiti. Dar as propune perspectiva Sf. Ioan Teologul: "Cine iubeste pe fratele sau ramane in lumina si sminteala nu este in el" (1 Ioan 2.10). Adica nici sa smintim, nici sa NE smintim. Poate ca e o sansa ca sa intelegem lucrurile mai in adancime.
Cred ca Tanacu e o palma de care aveam mare nevoie. Dar nu m-as grabi deloc sa impart eu vinovatiile. E o treaba mult prea complexa. Ba mi se pare ca Dumnezeu ne refuza asemenea prerogative. Va rog sa-mi spuneti daca gresesc. Mai degraba i-as inconjura cu dragoste si pe acesti nevrednici sau cum or fi, de vreme ce este si pentru ei pocainta.
Poate stie cineva unde sunt inchisi?
|
Mai degraba i-as inconjura cu dragoste si pe acesti nevrednici sau cum or fi, de vreme ce este si pentru ei pocainta.
mare dragoste!!!!!... asa este sa nu judecam sa nu fim judecati stie D-zeu pe fiecare in parte