View Single Post
Vechi 11.12.2009, 15:30:25
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Deci m-ai bagat in ceata. Pacatul ereziei e mai mare decat celelalte din moment ce ereticul este excomunicat, nu? Atunci cum pot oameni atat de curati cum am vazut eu sa fie eretici , adica mai pacatosi ca pacatosii de rand?
Imi pare rau ca te-am bagat in ceata, nu asta mi-a fost intentia!

Da, pacatul ereziei este cel mai mare, pentru ca el este singurul care a condus la separarea si varietatea Bisericii lui Hristos, impreuna cu mandria si autointitularea fondatorilor ca ar fi fost fiecare in parte trimis de la Dumnezeu, luminat de Dumnezeu, singurul caruia i-a revelat Dumnezeu DIN NOU Adevarul....cam asta e ideea!

Nu, Biserica lui Hristos nu s-a scindat din cauza unei competitii sau vreunui campionat in vederea stabilirii unui top al celor mai credinciosi, celor care fac mai multe fapte bune sau care are credinta mai multa si primeste mai multe daruri si profetii...asta nu e ceva ce caracterizeaza Biserica Ortodoxa si nicidecum realitatea!

Biserica ortodoxa nu se numeste Ortodoxa pentru ca se considera mai Sfanta, mai plina de credinta sau mai stiu eu ce alte atribute si daruri, ci exact pentru faptul ca s-a straduit sa nu lase sa fie corupt Cuvantul lui Dumnezeu prin interpreatri eretice si nu a putut fi de acord cu BC atunci cand ea a ales sa introduca Adaosul Filioque in Simbolul Credintei...si care initial nici macar nu a intentionat sa introduca aceasta modificare, dar a facut-o in final!

De aceea in opinia mea nu are rost sa disputam interpretarile Bibliei si Adevarul, cand el este numai Unul Singur...si nu impartit de Dumnezeu in bucati, re-revelat, retrimis, completat sau cazut din cer asupra tuturor fondatorilor!

Daca as vrea sa aflu interpretari ale Bibliei...m-as putea duce cu Biblia si ruga orice boschetar sau drogat sa imi spuna ce intelege el citind-o...si fii sigura ca mi-as imbogati viziunea ca nimeni alta, si apoi as putea veni aici pe forum sa reinterpretam Biblia la nesfarsit pe baza interpretarilor facute exact si numai pe Biblie si nu altfel, insa scopul Ortodoxiei nu este sa tot gaseasca interpretari, sau sa creada in profetii ciudate ci sa mearga pe calea cea Dreapta, sa nu se indeparteze de ea si sa pastreze nestirbit Cuvantul lui Dumnezeu!

De asta imi iubesc eu Religia mea Ortodoxa, pentru ca e atat de simpla dar si complexa in acelasi timp, si pentru ca stiu ca este Singurul Adevar lasat de Dumnezeu intregii omeniri...acelasi, unitar si stabil!

Doamne ajuta!