Sophia, adevarul asta este: odata ce ai luat hotararea sa pleci in strainatate, pentru totdeauna sau temporar, vor fi unele compromisuri de facut, vor fi unele minusuri si lipsuri, in compensatie pentru alte lucruri bune pe care le ai in viata. Fiecare, eu inclusiv, incercam sa ne adaptam la situatia data. Nu are nici un rost sa iti doresti sa fie asa cum este in tara, fiindca nu se poate.
La situatia ta nu vad nicio solutie, in afara sa te intorci in Romania, ceea ce nu cred ca vrei, nici nu e posibil, probabil. Deci pana la urma solutia este sa te inveti cu situatia si cu preotul pe care il aveti acolo. Poate nu e cel mai potrivit pentru tine personal, poate aveti personalitati care nu se impaca, nu stiu. Dar poate e bun pentru altii. Si pana la urma -- credinta nu se traieste prin preot. Nu iti trebuie atentie speciala din partea preotului ca sa te simti iubit de Hristos sau de Biserica. De ce sa nu te simti bine la biserica din cauza lui? La biserica nu te intalnesti cu preotul, sau el cel putin are un rol mai mic, te intalnesti cu Hristos.
Pana la urma, ca tot nu imi dau seama, ce face preotul asta al vostru atat de rau? Am inteles ca e cam distant, ca nu prea are chef de stat de vorba, ca e cam materialist...asta il face o persoana mai putin placuta, dar nu vad cum sa te indeparteze de Sf Taine prin faptul ca nu e sfatos.
|