Citat:
În prealabil postat de Luly
salutare...si eu sunt pe stil vechi si am observat ca pe net este promovata o imagine f proasta la adresa noastra, a Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi(cum ca am fi stilisti s.a.).Asa cum spunea si teogtf ar trebui o discutie mai ampla... sa raspundem cu seriozitate si responsabilitate unor intrebari de la cei care doresc lamuriri si care au multe nedumeriri... daca va hotarati sa va angajati intr-o discutie de acest gen, nu ezitati sa-mi trimiteti un e-mail ... va multumesc... Doamne ajuta!
|
Sfantul Ioan Hozevitul a trimis poezii scrise calugarilor cunoscuti de la Neamt care erau pe stil nou.
Citeste in "Hrana duhovniceasca" pagina 521 (In luna ianuarie 1955 s-a hotarat in sinodul Patriarhiei
Ecumenice, ca Biserica Ortodoxa sa numere..) pentru a vedea ca Sfantul recunostea Constantinopolul.
Cei de pe stil vechi(de la Slatioara nu din Rusia sau Atos) nu-L recunosc ca Sfant pe Ilie
Lacatusu. Sfantul Simeon N T a spus ca cine are ceva impotriva celui mai mic sfant din Imparatia Cerului
nu va intra in ea.Daca nu a botezat a doua oara( mirungere cu marele mir) asa cum fac astazi cei de
pe stil vechi,Glicherie poate sa fie sfant. Daca a botezat a 2 oara este eretic si-L dau anatema.