Subiect: atei
View Single Post
Vechi 12.12.2009, 15:02:31
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Tu esti noi

Citat:
În prealabil postat de B0gdana Vezi mesajul
nu stiu daca s-a mai vorbit de asta dar am gasit site-uri in care Iisus se scrie cu 1 singur i ceea ce inseamna magar. Si inca o gramada de carti. Trebuie sa aruncam cartile?
si inca ceva...
ce pot face pt cei care nu vor sa se aproprie mai mult de Dumnezeu?
Doamne-ajuta!

Poti face foarte mult sau foarte putin BINE, cum de altfel poti face in aceeasi masura RAU. Ca unul care am incercat sa fac ce credeam eu ca este bine si am constatat ulterior ca era fix pe dos, as vrea sa te rog sa incerci sa faci totul cu Dumnezeu in gand si vei vedea ca pentru ceea ce este bine te va ajuta si pentru ce este rau te va opri.

Pana atunci, cel mai bun ajutor pentru semenii nostri este exemplul propriu. Daca vei reusi sa faci continuu dovada unui om frumos este deja un mare ajutor pentru cei de care iti pasa. Este una din caile de marturisire.

Exemplul propriu insa presupune o atenta intelegere a filozofiei crestine. Pe masura ce intelegi, nu ezita sa si faci.

De restul se ocupa Dumnezeu care iti asculta rugaciunile si iti da ce iti trebuie. Cauta-I voia si o sa iti gasesti rostul in aceasta viata. Fa cu masura, dragoste, credinta si nadejde ceea ce tainic iti va spune, nu te impiedica de aspectele lumesti (azi nu am timp, nu am bani, nu pot, nu merita etc) si Dumnezeu te va lamuri ce si cat.

Dar, poate ca cel mai bine este sa te apropii mai mult de duhovnicul tau care te va ajuta sa discerni acolo unde tu ai indoieli. Un duhovnic bun presupune un ucenic bun. Una fara alta nu se poate. Asa ca, iata, tot la efortul pe care il vei depune pentru zidirea ta ne intoarcem.

Daca, nu te superi, ti-as face invitatia sa iti cumperi cartile parintelui Rafail Noica, "Cultura Duhului" si "Celalalt Noica", unde gasesti pe larg si foarte clar raspunsuri la intrebarile tale.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."