View Single Post
Vechi 12.12.2009, 15:26:57
LiviuBelu LiviuBelu is offline
Member

Data înregistrării: 07.12.2009
Implicit

Daca stiinta nu ar fi fost limitata, le-am fi stiut pe toate deci nu s-ar mai fi numit stiinta s-ar fi numit religie.Inca una adaugata la cele cateva sute deja existente. Admit din toata inima ca stiinta este limitata pentru ca asta ne pune mintea la incercare, ambitia de a experimenta si dragostea pentru cunoastere. Este fenomenal cand descoperi ceva nou, oricat de mic si de neinsemnat ar fi, in momentul acela iti invingi limitele personale.

Citat:
În prealabil postat de andrei_im
Nu stiu daca tu ai inteles ca incerc sa resping cunoasterea stiintifica
Ar trebui. "crede si nu cerceta" ce iti spune ? Stiinta este "medicamentul" pentru religie, este deja certitudine. Faptul ca tu o accepti si probabil o studiezi imi dovedeste doar ca ai facut un compromis, nu esti primul si nici ultimul care impaca stiinta cu religia, dar nu esti decat o exceptie. E dureros dar marea majoritate a credinciosilor nu au idee despre stiinta si totusi vorbesc despre ea la fel cum foarte multi nu au citit macar o data biblia dar se simt indreptatiti sa citeze din ea si sa o accepte ca lege morala primordiala.

Cat despre jigniri...te rog, nu cersi scuze pentru ca nu ti-am gresit cu nimic. Postul meu a fost contra bisericii si tu nu mi-ai spus nimic demn de a o apara, te-ai grabit sa te simti lezat, in schimb.

Sau te-a insultat termenul "credul" ? Dar asta e realitatea, biserica pe asta se bazeaza, doar va numiti credinciosi, nu ? Ambele sunt derivate din verbul a crede.

Sau poate esti preot si te-a insultat expresia "fabrica de bani". Atunci poate imi explici de ce are nevoie biserica de atatia bani.

Intrebari simple la care ar trebui sa primesc raspunsuri simple si pertinente bazate pe logica. Si pe care am dreptul sa le primesc pentru ca in viziunea voastra si eu sunt creat de acelasi dumnezeu.