View Single Post
Vechi 12.12.2009, 16:28:30
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
În asta constă a fi un "ortodox bun"? La ce-ți ajută să vizitezi toate mănăstirile (unele le-am vizitat), chiar să ctitorești unele, dacă în esență tot rău rămâi? Mii și mii de ortodocși umili n-au fost la Ierusalim, Athos ori mai știu eu prin ce pelerinaje; însă au fost creștini adevărați și și-au trăit credința atât cât au știut, dar în temere de Dumnezeu. Vrei să spui că aceștia nu au fost "ortodocși buni"?
Ce intreb eu si ce imi raspunzi tu!! La ce iti foloseste sa fii un crestin care face fapte bune, zambeste des si se roaga mult..daca el se afla in afara Bisericii lui Hristos, Apostolice, Unica, Nedespartita si Adevarata?

Adica sugerezi cumva despre crestinii ortodocsi ca nu sunt adevarati, faci tu o comparatie??? Nu ai cunoscut nici unul, nu exista crestini ortodocsi adevarati, buni, cum iti imaginezi tu si mai mult decat iti poti tu imagina?

In secta ta toti sunt adevarati, xeroxati, manipualati...prefacuti, de suprafata sau cum de e posibil asa ceva??...chiar suna dubios sa stii generalizarile astea, eu stiu ca de fapt crestinii mai gresesc, tot ei se ridica, se smeresc, se pocaiesc cu ajutorul lui Dumnezeu...dar toti numai in Biserica lui Hristos, nu pe coclauri si separati de Ea!!!

Daca tu nu ai putut fi si te ridici la nivelul de care vorbesti, asta nu inseamna ca ai vreo scuza in ratacirea ta printre secte...pentru ca evident te-ai oprit la una din cele 4000, nici la cele dinaintea lui White si nici la cele aparute dupa White, toate avand profeti si profetii la baza!!!

Sectarii fac pelerinaje la Ierusalim, Athos si Manastiri, acolo vrei sa spui nu exista crestini buni...de ce ii evitati, pentru ca nu sunt sectari nu? Pai cum sa fie...ei sunt aceiasi de 2000 de ani, ce sa caute niste sectari in Mijlocul Bisericii lui Hristos, la Biserica Ortodoxa de la Ierusalim..pentru a face o comparatie?? Dar sectarii de ce nu au legatura cu Ierusalimul daca sunt crestini...nu ti se pare grav acest fapt?

Eu inteleg ca va arde comparatia, dar totusi nu poti trai in sectarism, minciuna si sa compensezi prin fapte bune, lipsa carnii de porc din alimentatie si Sabat....Crestinismul Adevarat!!!
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Dumnezeu a scos și niște luther-i ai României în ortodoxie, doar El știe în ce măsură s-au ridicat la înălțimea exigențelor Lui. Fapt este că li s-au pus destule bețe în roate și au fost întâmpinați cu răceală și dispreț, în final fiind afurisiți.
Luther nu voia sa se separe de Catolicism, si nici nu voia sa reformeze tot, a facut-o numai dupa ce a fost excomunicat...de ce?

Luther a reformat Biserica Ortodoxa, eu asta te intreb?

Tu esti repercusiunea lui Luther si a greselii lui, iar eu te intreb cum era Biserica Ortodoxa in timpul Reformei si daca aspectele negative scriticate de Luther Bisericii Catolice de dupa 1054 erau caracteristice si Bisericii Ortodoxe??

Atunci hai sa credem cu totii in John Smith mormonul, el a fost tot un " luther" asuprit ca nici un alt sectant adventist, tratat cu muuulta raceala, dispret si schingiut pana la moarte...de ce tot selectezi tu ce iti place si tot iti justifici secta si profeteasa?

John Smith a fost schingiut si omorat de Ortodocsi, sau de sectari ca si tine si adventisti, de ce?

Ce tot ne critici si judeci tu Biserica Ortodoxa laolalta cu BC si sectele eretice, desi stii foarte bine si poti vedea cu ochiul liber ca ea nu a facut niciodata absolut nimic din ce a facut Biserica Catolica, sectantii si protestantii????