Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca
de cand tot citesc ce se scrie aici...daca Duhul Sfant mai lucreaza in preotul pacatos imi pun intrebarea ... ce as face daca intr-o zi duhovnicul meu ar cadea intr-un pacat ..al curviei ,al betiei...
1 as cauta alt duhonnic ..la 200 ,400 km..
2 as face o reclamatie la arhiereu
3 as merge in continuare sa marturisesc pacatele tot lui atata timp cand am stiut ca si inainte sa cada in pacat, Duhul Sfant mi-a iertat mie pacatele si nu omul-preot...si ma gandesc ca poate lui Dumnezeu ii va place mai mult ca am mers cu credinta sa caut cele sfinte si nu am cautat virtutile preotului
as avea cateva intrebari ..
duhovnicul cu viata curata ..cum il judeca Dumnezeu?
raspunde in fata Dumnezeu... poate ca a dat prea usor dezlegari?
raspunde in fata lui Dumnezeu... de viata fiilor sai duhovnicesti pentru care s-a pus chezas in fata lui Dumnezeu pentru ei ?
cum judeca Dumnezeu pe cei care si-au asumat jugul aceasta...
|
Up-date
nu,nu s-a smintit duhovnicul meu..azi l-am vazut ...
dupa Liturghie am asteptat si eu sa ma marturisesc...aveam destule ...
suntem vreo 10 persoane ...cica a mai spovedit si de dimineata de la 7
incepe cu o batranica ...trag cu urechea ...zice ceva de o vecina care i-a furat ceva..nu inteleg ..pe cine spovedeste .pe ea sau pe vecina.trece cam o jumatate de ora
urmeaza cateva fete tinere..zic ok o merge mai repede ..astea or fi mai concise...idile ,parinti care nu le inteleg.teribilisim..alta ora trece
ma gandesc ..cum a trecut asa repede de la batranica, la fetele astea tinere..
inaintea mea mai este o doamna..ea ce mai are..sot infidel...il iarta acum ?
mi-e foame..e ora 12 dar preotul?ok rabd si eu
mai vine un domn ..e in haina militara ..opa asta se baga in fata mea...
e aproape ora 1 ..la tv incep stirile ..am auzit ca se repeta turul 2 la alegeri ..ba si turul 1...ba si revolutia..si rascoala de 1907...si daca se repeta si improprietarea cu pamant a lui Cuza...imi iua astia pamantul??!!!
gata ma ridic ...vreau sa plec ..am obosit
preotul ma vede si vine spre mine
ii sarut mana si plec capul ...ma binecuvanteaza ..ridic capul...e asa de luminoasa fata lui ..nici un pic de oboseala ...fata de mutra mea ...mor de rusine..
(in post de regula ne da binecuvantare la unii sa mergem la ati preoti ..eu merg la alta biserica e la 100 m)
ma intreaba ce-i cu mine(se refera ca nu ma vazut la ultimele slujbe) i-am zis adevarul stau pe net...
da sa zica ceva...ma prind ..vrea sa zica sa merg la alt duhovnic..vrea sa scape de spovedirea=discutie teologica cu mine
repede zic ..vin maine parinte..
gata maine il innebunesc ..nu il intreb de Duh Sfant ..mi-au spus bunicii ,nici daca se sminteste ce ma fac...ca stiu ...altceva ma framanta acum
cum se mantuieste batranul meu duhovnic?...mie sa-mi spuna clar...raspunde el in fata lui Dumezeu de neascultarea mea ?de ce e ca un duhovnic de sec 18 si da canoane grele ,si opriri de la impartasanie ..si la 100 de metri preotul e de sec 21 ...cum ii judeca Dumnezeu?daca Dumnezeu il pedepseste pentru neascultarea mea..ce ma fac? cate canoane mi-a dat si nu le-am respectat intocmai..cate sfaturi mi-a dat si nu l-am ascultat ..ce ma fac?
CUM SE MANTUIESTE BATRANUL MEU DUHOVNIC?