View Single Post
Vechi 13.12.2009, 08:36:33
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LiviuBelu Vezi mesajul
Daca e ceva care combate stiinta intr-un mod inteligent o voi citi, sunt sigur ca e ceva nou de invatat.

Preconceptii nu sunt ideile inoculate de mentorii din jur pe vremea cand nu ne puteam impotrivi ? Eu sunt in masura sa spun asta pentru ca am fost un ortodox devotat si acum, privind in urma, sunt capabil sa le identific.

"Crede si nu cerceta" este o inventie ? Irelevant. Nu ma intereseaza asta si nici cine a scornit-o, mai important e ca functioneaza de minune in crestinism si islamism (ca sa exemplific doar 2 din sutele de religii contemporane) si educatia religioasa a copiilor se bazeaza pe ea ca lege spirituala de necombatut.

Apoi...cred ca ori nu a ajuns "mesajul" meu la tine ori refuzi sa vezi realitatea. Nu trebuie sa-ti "iei ideile de la civilizatii apusene" ca sa vezi ca biserica are o nevoie disperata de bani. In fiecare duminica se varsa bani in biserica,prin donatii intra bani in biserica,prin sarbatori din timpul saptamanii intra bani in biserica,prin botezuri,nunti,pomeni,inmormantari intra bani in biserica, marea majoritate a "slujitorilor" lui d-zeu traiesc in lux pe banii primiti de la oameni amarati si bolnavi care nu primesc nimic palpabil in schimbul pomelnicelor si donatiilor.
Tu stii ca averea bisericii ortodoxe romane este estimata la 10 miliarde de euro ? Si ca in cont i se mai adauga 90 milioane euro pe luna dintre care 11 merg spre actiuni caritabile? Stiai ca toata averea reprezinta 3% din PIB ? Stiai ca asta atinge valoarea de piata a PETROM ?
QED : biserica este o fabrica de bani.
Eu am tot postat pe aceasta tema si tu refuzi sa intelegi ca NIMENI NU VREA SA COMBATA STIINTA... ti-am recomandat o carte despre ortodoxie.. Cat despre latura economica - am un prieten care refuza sa se apropie de Biserica din simplul motiv ca Biserica, la nivel de institutie, nu plateste impozit.. :) daca unii preoti de azi se plimba in masini de lux (si crede-ma, cunosc foarte multi) asta este intr-adevar o problema a Bisericii ce trebuie rezolvata. Dar asta nu inseamna ca il poti judeca pe Dumnezeu din prisma unor greseli ale oamenilor. Ti-am spus mai sus, intreaba un preot ce inseamna exact "cheltuieli de parohie", cat trebuie sa plateasca o singura Biserica pentru a se intretine. Apoi inmulteste suma cu cate biserici avem in tara si iti vei da seama de ce bugetul alocat bisericii este mai mare decat bugetul petrom. Cat despre oamenii care "nu primesc nimic palpabil in urma pomelnicelor", daca ai cunoaste cu adevarat ce inseamna un pomelnic ai vedea ca primesc mult mai mult decat "ceva palpabil". :) Ai fost un ortodox devotat inainte? as prefera sa vorbim mai mult despre asta, decat despre bugetul bisericii. sa ne spui ce ai vazut in ortodoxie, nu ti-a placut si te-a facut sa te indepartezi. am zis in ortodoxie ca sa nu mai folosim discutiile interminabile din apus, ce isi au locul acolo. chiar vreau sa stiu daca ai cunoscut cu adevarat ortodoxia si nu ti-a placut.. ai fi prima persoana pe care o cunosc :)