Citat:
În prealabil postat de andrei_im
Dar asta nu inseamna ca il poti judeca pe Dumnezeu din prisma unor greseli ale oamenilor.
|
Ba cam asta inseamna pentru mine, ca ateu, din moment ce eu il consider pe "d-zeu" un concept inventat de om. D-zeu este imperfect, are apucaturi umane, este impulsiv si razbunator, ba mai mult de atat ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui, ceea ce spune cate ceva pentru cine are urechi de auzit.
Chiar daca as crede in el l-as vedea drept o zeitate intr-un halat alb care nu arata nici un sentiment cand moare un copil de 5 ani de SIDA, sau o fetita care ar fi putut ajunge o pianista de succes moare la 20 de ani chinuita de leucemie, sau mii de copiii raman orfani pentru ca parintii au fost facuti terci intr-un cutremur sau tsunami, sau...sau...sau
Am vazut atatea intr-o viata de om incat imi doresc din tot sufletul sa existe D-zeu, sa-l intreb dupa moarte de unde sadismul asta de care da dovada, e la intrecere cu diavolul sau cum ?
Citat:
În prealabil postat de andrei_im
Eu am tot postat pe aceasta tema si tu refuzi sa intelegi ca NIMENI NU VREA SA COMBATA STIINTA
|
Din nou o greseala, biserica inca se opune stiintei chiar daca nu o face ca pana la sfarsitul secolului trecut, cand a inceput revolutia tehnologica. Se opune contraceptiei, se opune cercetarii celulelor Stem, se opune clonarii dar in timp le va accepta asa cum a acceptat ca pamantul orbiteaza soarele si nu invers (ce mai compromis!), asa cum a acceptat ca pamantul nu este plat si o parte din noi stam "cu capul in jos",accepta tehnica moderna, care nu mai este lucrarea diavolului (mai nou) plus multe altele pe care le stiti si voi. Si cireasa de pe tort : Vaticanul da semne ca incepe sa accepte evolutia.
Iertare, dar asta-i lipsa de coloana vertebrala. Daca in mod periodic biserica face intelegeri de genul asta cu stiinta pentru a ramane intr-o lumina buna ce mai ramane de spus ?