View Single Post
Vechi 13.12.2009, 13:15:30
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
In general, ideii de sex i se ataseaza ideea de vinovatie, chiar si dupa casatorie. In zilele de post nu e voie, in anumite pozitii nu e voie, etc. Si chiar crezi ca daca ai fost crescut si educat cu un sentiment de vinovatie legat de sex, scapi vreodata de el? Chiar si dupa casatorie? Sa stii ca de la momentul cand s-a scris biblia, am mai invatat una alta despre psihicul uman.

Ca sa nu mai zic despre parerile conform carora sexul trebuie luat in considerare doar cand vrei sa faci copii, si aia sa fie asa, fara numar, cat o vrea dumnezeu.

Ne e nevoie de google, o stiu foarte bine. Problema cu perspectiva crestina asupra a multe lucruri e ca ea se bazeaza pe cazuri ideale, nu pe realitate. As putea sa spun, ca, de multe ori, neaga realitatea.
Sa inteleg ca e pacat mai mare sa folosesti un prezervativ, decat sa aduci pe lume un copil pe care nu il poti creste, si care ajunge intr-un orfelinat, sperand la o adoptie?
Sa iti aduc aminte de incidenta HIV din Africa, unde Papa a spus ca nu e crestin sa se foloseasca prezervative? Intr-o tara in care 1 din 3 (sau 4, nu mai tin minte exact) sunt infectati cu HIV?

Deci nu, nu e nevoie sa dau search pe google. Stiu bine ce zice crestinismul legat de protectie.
Konijiro, s-a discutat de asta mult pe alte topicuri. Am spus si spun ca eu sunt de parere ca s-a produs in crestinism o infiltratie de platonism, de ura fata de trup, si de aceea au aparut aceste idei de vinovatie, de post luat ca lege, de sex 'permis' numai pentru a face copii etc. Ele nu sunt cu adevarat crestine, sunt de altfel inspirate de o anumita morala catolica scoasa de la naftalina (pentru ca la ei s-au mai schimbat lucrurile acum, in ciuda declaratiilor papei)
Citeste si la alti autori crestini ortodocsi, cum ar fi Paul Evdokimov, Taina Iubirii.
As prefera sa nu se intinda iar aici discutia pe aceasta tema... Vrei sa creezi alt topic sau sa te duci la unul deja deschis? Ca sa nu fim prea off topic cu problemele Simonei.