View Single Post
Vechi 13.12.2009, 15:03:40
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

am facut intr-adevar o generalizare, si imi pare rau. nu imi plac generalizarile :) doar ca de fiecare data cand am vorbit cu un ateu am patit asta - reprosurile pe care le-am primit au fost niste reformulari ale unor invataturi crestine, cuvintele fiind atat de mult schimbate (sensul aparent fiind acelasi), tocmai ca "sa sune prost" sau sa para ceva absurd. mie personal, nu mi se pare un mod rational de a discuta.
Legat de bagajul, de cunostiinte.. fiecare citeste pentru un motiv anume. fiecare cauta ceva, chiar daca nu isi da seama. un om care merge la Biserica, un om care citeste un tratat de filozofie si un betiv care intinde mana sa ia paharul - iata 3 gesturi in spatele carora se ascunde aceasi motivatie (imi pare rau daca suna scandalos pentru unii dar asta e adevarul). fiecare din cei trei cauta adevarul. Pentru un betiv, paharul din fata lui este adevarul lui, este implinirea pe care el o cauta. Cred ca toti trebuie sa isi dea seama ca se afla intr-o permanenta cautare, caci atunci cand realizezi aceasta incepi sa astepti si rezultate. Fara rezultate, degeaba cautam. Am fi niste orbi intr-un labirint..