View Single Post
Vechi 13.12.2009, 16:56:26
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data īnregistrćrii: 16.08.2009
Locažie: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Daca emigrezi, singurul motiv trebuie sa fie duhovnicesc, ori nu cred ca occidentul prezinta avantaje duhovnicesti fata de Romānia, tara cu o spiritualitate mai sanatoasa.
Cred totusi ca cel mai important este ca fiecare individ in parte sa aiba o spiritualitate sanatoasa, iar acest lucru nu se limiteaza la tara...si la delimitari deografice!
Citat:
Cred ca emigrānd omul īsi pierde identitatea īntr-o masura, fiindca locul si cultura natale fac parte din fiinta noastra intima. Un astfel de alienat nu īsi va mai putea īnalta sufletul catre Dumnezeu īn rugaciune curata si nu va avea pacea pe care o are cel ramas īn tara.
Poate ca si-o poate pierde, dar numai intr-o anumita masura si atat cat este el dispus sa lase sa se intample acest lucru...cat despre rugaciune depinde tot de la individ la individ!
Citat:
La asta se adauga si neplacerea celor peste care te duci, fiindca oricāt de iubitori de straini s-ar arata occidentalii, adevarul e ca nimeni nu se bucura sa-si vada tara invadata de straini.
Si eu cred ca nu se prea bucura sa-si vada invadata tara de anumiti straini care nu se muleaza pe structura lor culturala...
Citat:
Si se mai adauga si imaginea de milogi ai occidentului creata poporului tau, prin faptul ca īti parasesti tara pentru alta considerata superioara.
Sau se poate adauga si faptul ca cei cu care intri in contact te pot considera model, si spun asta pentru nemtii din firma sotului meu au ca sef un roman foarte competent si riguros...ca sa nu spun ca si foarte de treaba si cult!

Nemtii chiar daca nu o afirma in gura mare se "milogesc" pe langa straini incercand sa afle cam care le este imaginea in afara...si daca lumea ii considera tot nazisti sau rasisti.

Nemtii respecta orice individ care se respecta, si din ce traiesc eu aici..romanii sunt foarte bine vazuti, respectati, avansati in functii...si se tine cont de opinia si atitudinea lor in orice conjunctura...

Sa nu uitam ca multi romani sunt chemati in strainatate, apreciati, solicitati, sau pleaca la studii pentru ca sunt foarte buni in ceea ce fac...

Cumnatul meu de exemplu a plecat in Germania acum ceva ani, si asta pentru ca era cel mai bun din an, si nemtii au fost cei care l-au solicitat...

Asta este experienta mea aici...
Reply With Quote